sabato

Getest: op wereldreis met de afhaalbox van Food Emotions

De gerechten van Food Emotions bieden veel waar voor hun geld.

In een industriële hangar in Noord-Limburg verrast restaurant Food Emotions met een origineel afhaalaanbod, zo oordeelt onze culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Soms vind je lekker eten op onvermoede plekken. Wie verwacht een delicatessenzaak in een hangar aan de Industriezone Bosstraat in Hamont-Achel? Zelfs voor wie de parking oprijdt, naast een betoncentrale, is het niet duidelijk dat binnenin een paradijs voor foodies wacht.

Toch bestaat Food Emotions al sinds 2013. Mark Bonneu en Inge Van de Broek, de uitbaters van het hotel-restaurant Koeckhofs aan het dorpsplein, brachten er prestigieuze wijnen, uitgelezen servies en tafeldecoratie en een koeltoog vol lekkers bijeen. Een deel van de hangar is in normale tijden ingericht als restaurant.

Een cubano doet dromen van de Caraïben, een gefrituurde bun brengt je even naar Azië.

De ruime parking en de handige ligging maken van Food Emotions een goede afhaallocatie. Het aanbod is uitgebreid. Zo is er behalve een gastronomisch menu in vier gangen (55 euro) een lijst met 16 streetfoodgerechten, bedacht door Willem Bonneu, de zoon van de horecafamilie.

De jonge chef serveert zowel een pokébowl van tonijn met avocado (15 euro) als een gerecht rond krokant Indisch brood, gekonfijte eend en kikkererwt (9,5 euro). Ook de lokale Achelse blauwe, een blauwschimmelkaas van koemelk, heeft een plek op de lijst. De beroemde kaas zit zowel in een focaccia met rozemarijn (4,5 euro) als in een aardappelbereiding met notencrunch en peterselie (12 euro).

Tonijn met edamame, nori en ponzu.

De gerechten van Food Emotions bieden veel waar voor hun geld. De pokébowl is zo uitgebreid dat hij al een maaltijd op zich vormt. Bovendien is de kom verzorgd afgewerkt met crème van avocado, groentescheuten, sesam en edamame-boontjes, al zou sushirijst een betere keuze geweest zijn dan langkorrelrijst. Ook een millefeuille van zalm (12 euro) is royaal en lekker: op een grote cirkel krokant bladerdeeg is zijdezachte gepekelde zalm gedrapeerd, in goed gezelschap van kruidenkaas, wasabimayonaise en furikake, die Japanse kruidenmengeling.

Een bijkomend voordeel in tijden waarin we niet mogen reizen, is dat sommige gerechten van Food Emotions een venster op de wereld bieden. Een cubano (12 euro), getoast brood met pulled pork, kaas, jalapeño-peper en augurk dat populair was bij Cubaanse tabaksarbeiders, doet dromen van de Caraïben. Een gefrituurde bun (12 euro voor twee), gevuld met gamba en zeewier, verwijst naar Azië.

Waar
Food Emotions, tel. 011/91.65.57
Bosstraat 160, 3930 Hamont-Achel
Wanneer
Open van do t/m za, van 17 tot 20 uur. Gerechten reserveren kan per telefoon of mail.
Als de restaurants op 1 mei heropenen, stopt Food Emotions met zijn takeaway.
Rekening
101,50 euro voor vier personen.
Kom ik terug
Royale gerechten met exotische toetsen voor redelijke prijzen. Naar deze originele takeaway kom ik graag terug.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie