sabato getest

Getest: sterrenrestaurant Arenberg levert lekker aan huis

Voor de dagen dat een terras echt geen optie is: Jan Scheidtweiler laat de gastronomie van Arenberg gewoon thuis leveren.

Als het waar is dat een crisis maatschappelijke ontwikkelingen versnelt, dan heeft het nog lang geduurd voordat we gastronomische maaltijden aan huis geleverd konden krijgen. De pandemie leidde tot een explosie van takeaway-adressen, van Altermezzo tot Zilte. Maar de distributie ervan bleef beperkt: ter plekke afhalen is meestal de enige optie.

Daar is eindelijk verandering in gekomen. Zo bezorgt de koerierdienst DPD maaltijden van gastronomische restaurants doorheen Vlaanderen aan huis. Voorlopig is het een beperkt pilootproject, al zitten er met Libertine en Arenberg wel twee sterrenrestaurants in het aanbod.

Wij lieten twee menu’s aanrukken van Arenberg, het betrouwbare adres uit Heverlee dat al sinds 2005 een ster heeft. Chef Lieven Demeestere is gereputeerd voor zijn uitgebreide keuzemenu’s en dat geldt ook voor zijn takeaway. Zo is er een kaart van elf gerechten – van Vlaamse asperges tot vol-au-vent. Bovendien stelt de chef elke week een menu voor in drie gangen (55 euro), waarvan hij een versie met vlees én een met vis aanbiedt. Voor 15 euro extra komt er op zaterdagnamiddag, op een vooraf aangegeven uur, een koelwagen tot bij je thuis gereden: gastronomisch comfort tot aan de voordeur.

Met een voorgerecht rond vitello tonnato toont chef Demeestere dat hij zelfs in een kartonnen doos trouw blijft aan de Arenberg-huisstijl: klassiek met een vleugje vernieuwing. Op mooi rosé gegaard kalfsvlees is een veelkleurig landschap gedrapeerd. Dotjes crème, van gekonfijte tomaat en ansjovis, wisselen af met kappers, olijf, sucrinesalade en een discrete tonijnsaus.

Niet alles is even top als het voorgerecht. Zo zijn de afbakbroodjes ondermaats, net als de gegrilde aardappelen bij het piepkuiken met asperges, erwten en artisjok.
Toch haalt de box een hoog niveau dankzij de kwaliteit van de producten. Ook sauzen met diepgang – een met groene peper bij het piepkuiken, een met asperge bij kabeljauwrug – tillen de gerechten de hoogte in.

In het laatste doosje zit een citroentaartje met meringue en limoenrasp: het bevestigt de klassieke klasse die Arenberg al jaren weet te brengen. Het is een plezier te ontdekken dat die klasse voortaan ook, gekoeld en op tijd, aan huis geleverd wordt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie