Advertentie
sabato

Getipt door de sterrenchefs: in deze Japanse restaurants eet je de beste sushi

Helsen Sushi & Wine. ©Helsen Sushi and Wine

Zin in een snelle hap sushi? Of maak je graag tijd voor een uitgebreide Japanse beleving? Volgens de sterrenchefs eet je bij deze vijf restaurants sushi zoals je hem vindt in Japan.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

1 | Helsen Sushi & Wine in Mol, getipt door chef Jan Tournier (Cuchara**)

‘Chef Bob Helsen heeft in Californië gewerkt en heeft sushi leren maken bij een Japanner in Los Angeles. Laat hem zijn gang gaan, en je krijgt sushi en sashimi, maar ook meer uitgewerkte gerechten, vooral met vis.’

Helsen Sushi & Wine. ©Helsen Sushi and Wine

2 | Izumi in Antwerpen, getipt door chef Bart De Pooter (Pastorale**)

Izumi was er al lang voor er sushizaken op elke hoek van de straat waren, en ik blijf een trouwe klant. Hier binnenstappen voelt als thuiskomen. Ik bestel ook vaak hetzelfde: wat sushi en sashimi, en gelakte paling op rijst.’

Izumi. ©Izumi

3 | Nintai in Marbella, getipt door Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox**)

‘Aan een houten toog waar amper twaalf mensen kunnen zitten, krijg je veel beleving rond gerechten die Japans geïnspireerd zijn, maar die ik toch voorbeelden vind van de fusionkeuken. Hun dashi is top en ze grillen paling boven houtskool.’

Nintai. ©Restaurante Nintai

4 | Tanuki in Brugge, getipt door chef Filip Claeys (De Jonkman**)

‘Chef Ivan Verhelle heeft zich gespecialiseerd in de Japanse keuken. Je kunt hier sushi en sashimi eten, maar ook vis, vlees of tofoe op de teppanyaki gebakken, allemaal met producten van supergoede kwaliteit.’

Tanuki.

5 | Yamayu Santatsu in Antwerpen, getipt door chef Gert De Mangeleer (Hertog Jan**)

Hier eet ik de beste nigiri-sushi van België. Het is een simpel, charmant zaakje, zonder al te veel tralala. Maar de chef brengt hier kwaliteit. Proef zijn sushi met toro, de buik van de tonijn, of die met gegrilde paling.’

Yamayu Santatsu. ©Eva Beeusaert

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie