sabato

Hier kan je design-proof lunchen in Brussel

©Zoom Architecture

Omdat je ook eet en drinkt met je ogen. Onze favoriete adressen uit de ‘Commerce Design Brussels’-genomineerden, een wedstrijd die samenwerkingen tussen handelaars en designers bekroont.

Wie Design September in Brussel nog wil meepikken moet zich haasten, want op het einde van de maand sluit de vintage- en designbeurs de deuren. Wel nog het hele jaar door te bezoeken zijn uiteraard de genomineerde adresjes van Commerce Design Brussels.

De jury selecteerde dit jaar 15 eet- en drinkplekken in de hoofdstad, die zich onderscheiden met een origineel, design-proof interieur. Dit zijn onze 5 topfavorieten voor een lekkere lunch in stijl.

Ket Café

Ket Café kan nog het best worden samengevat als: gezonde maaltijden in een industrieel decor, ontworpen door Thierry Lapicoré. Leuk detail: overal hangen en staan er minihoogtewerkers, kwestie van de industriële look nog wat extra in de verf te zetten.

Gaucheretstraat 11, 1030 Schaarbeek

Ket Café, Brussel

Café Flora

Dit café-restaurant, gehuisvest in een gebouw uit 1905, houdt het midden tussen retro en hedendaags. De inrichting van Café Flora, getekend Lionel Jadot, is geïnspireerd op de jaren dertig, met vloeiende vormen en buismeubilair. 

Sint-Gillisvoorplein 16A, 1060 Sint-Gillis

Café Flora, Brussel ©Stan Guldemont

Bobbi Bao

Bij Bobbi Bao staan de zogenaamde bao's centraal, zachte broodjes gevuld met Aziatische combinaties zoals eend met gestoomde kool of octopus en kimchi. Geregeld kan je er ook een expo meepikken of treden er lokale comedians op. Vooral de imposante bar uit marmer en het fresco van de Brusselse artiest Elzo Durt maken het interieur de moeite waard.

Henri Mausstraat 25, 1000 Brussel

Bobbi Bao, Brussel

Dam Sum

Dam Sum Is een dumplingrestaurant, getekend door het architectenbureau NCBHAM. In het oog springend detail is de betonnen muur waarop een flinke dosis oosterse graffiti is aangebracht. Dam Sum werd een winaar van Commerce Design Brussels in de categorie 'horeca'.

Brandhoutkaai 51, Brussel

Dam Sum, Brussel

Myro

Myro, Brussel ©Myro

Myro is geïnspireerd op de néo-cantines uit New York, waar je terechtkan voor verse, gezonde seizoensgerechten. Het adres ligt in een voormalig kantoorgebouw, waarvan enkele elementen bewaard bleven. Bijzonder is de spierwitte kleur en sobere materiaalkeuze door Zoom Architecture, wat de eigenaars niet weerhield er een gezellige sfeer te scheppen.

Hippokrateslaan 16, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

Lees verder

Advertentie
Advertentie