sabato

Ramenlasagne: de comfortfood crossover die viraal gaat op Tiktok

©BurpBurp

Waarom Japans of Italiaans eten, als je het beste van beide werelden kan hebben. Ivan McCombs alias Ramen King Ivan combineert Japanse noedels met zo goed als alles.

Het ideale studentenvoer. Zo omschrijft de Amerikaan Ivan McCombs de voorgekookte ramen die je ook in al onze supermarkten vindt. Platen opgebouwd uit fijn gekrulde Japanse noedels die al een keer werden gekookt en nadien gedroogd. Troef: in enkele minuten tijd zijn zulke noedels beetgaar, gekruid met handige kruidenzakjes die er meestal bij verpakt zitten.

Intussen is McCombs geen student meer, maar werkt hij als socialmediaspecialist voor het softwarebedrijf Vmware. En die functie neemt hij bijzonder ernstig. McCombs vindt het essentieel om op de hoogte te blijven van wat er allemaal op TikTok leeft. Dus maakte hij in oktober vorig jaar een eigen account aan:
@ramenkingivan. Specialiteit: de ramennoedels die hij nog steeds verslindt.

We zijn nu ruim een halfjaar later en de professionele tiktokker wist maar liefst 2,2 miljoen volgers te overtuigen om naar zijn wekelijkse ramenrecepten te kijken. McCombs maakt er een sport van om eenvoudige gerechten als cake, hamburgers, pizza’s of pannenkoeken te vertalen naar een versie met Japanse noedels. Er zit zelfs een ‘Louis Vuitton’-ramen tussen, een gerecht dat naar verluidt vanuit een Louis Vuitton-handtas moet worden gegeten.

Toch was het de ramenversie van lasagne waarvan het recept maar liefst 24,6 miljoen keer werd bekeken en die uitmondde in een eigen hashtag #ramenlasagne. Foodies over de hele wereld maken nu hun eigen versie van de ramenlasagne.

'De basis bestaat uit de welbekende gedroogde noedels, afgewisseld met tomatensaus en bovenop afgewerkt met kaas.'
Ivan McCombs
Socialmediaspecialist Vmware

De basis bestaat uit de welbekende gedroogde noedels, afgewisseld met tomatensaus en bovenop afgewerkt met kaas. Dat alles gaat een goed halfuur de oven in en klaar. Het kruidenpakket dat meestal bij de noedels wordt geleverd, gaat de vuilnisbak in. McCombs prijst immers de intrinsieke en pure umamismaak van de noedels in combinatie met de tomatensaus.

Dat er ook felle tegenstand komt, mag niet verwonderen. Veel liefhebbers van zowel de Italiaanse als de Japanse keuken vinden het gerecht een belediging voor zowel ramen als lasagne. Maar McCombs laat het niet aan zijn hart komen en gaat intussen naarstig voort op zijn TikTok-account boordevol ramenrecepten. Dus alle geïnteresseerden in, bijvoorbeeld, ramenloempia’s weten waarheen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie