sabato

Recept: gegrilde steak à la Efrat & Brutmann

©Eitan Efrat & Sirah Foighel Brutmann

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week ‘Meeting a flower halfway’ van Eitan Efrat & Sirah Foighel Brutmann.

INSPIRATIE

‘Het Israelische artiestenduo Eitan Efrat & Sirah Foighel Brutmann woont en werkt in Brussel. In kunstencentrum Wiels tonen ze op dit ogenblik hun film ‘Meeting a flower halfway’ op ‘Regenerate’: een groepsexpo met nieuw werk dat in corona-isolement is gemaakt.

De poëtische film vertrekt van Emma Kunz’ energetische experimenten met de onzichtbare celstructuur van bloemen. Om die filmstill na te koken, toonde ik op experimentele wijze het maakproces van mijn gerecht: een gegrilde steak met mozzarella, droogham en salade met waterkers en goudsbloem.’

©Piet De Kersgieter

RECEPT

Gegrilde steak met mozzarella, droogham en salade volgens Efrat & Brutmann

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 steaks van ongeveer 180 gram (bij voorkeur onglet of bavette)
  • 1 mozzarella
  • 8 sneetjes gedroogde runderham Cecina de Buey (te verkrijgen in de speciaalzaak)
  • 1 sucrine
  • Een bos waterkers
  • Goudsbloem en eventueel andere seizoensbloemen
  • Kervel
  • Dragon
  • Mosterdsla
  • Munt

Bereidingswijze:

Voor de steak:

  • Grill de steaks op een BBQ naar wens.
  • Laat ze even rusten.
  • Beleg de steaks met een plakje mozzarella en werk af met twee plakjes gedroogde runderham.

Voor de samengestelde salade:

  • Was alle onderdelen van de salade en droog grondig.
  • Breng op smaak met wat olijfolie en een goede azijn.
  • Serveer met de steak.

EXPO

‘Regenerate’, t/m 15/8 bij Wiels in Brussel.
wiels.org

Het recept op sabato.be/recepten

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie