sabato

Sanzaru, Brussel

Sanzaru ©DR

Bij Sanzaru proef je de Nikkei-keuken, een culinaire mix tussen Peru en Japan.

Het restaurant: De broers-architecten Adrien en Yvan Blomme hadden nooit kunnen vermoeden wat er nu allemaal achter de gevel gebeurt van het modernistische huis dat zij in 1937 bouwden. In een gestileerd interieur, waar koper, hout en muurschilderingen de toon zetten, kookt Nathan Urbanowiez (ex-Bon Bon en Le Coriandre) creatieve gerechten die gebaseerd zijn op de Nikkei-keuken, die fusionstijl die we te danken hebben aan de Japanse migratie in Peru aan het einde van de 19de eeuw. Nikkei combineert limoen, rode ui en koriander met miso, dashi en rijstazijn: een mix van de Peruaanse ceviche en de Japanse umami.  Op de eerste verdieping is een hippe cocktailbar gevestigd, onder de naam Mizaru.

Op het menu: Chef Urbanowiez maakt intrigerende gerechten, zoals met gember gelakte kreeft die samenkomt met bouchotmosselen, saffraan en mango. Bij een ceviche van kabeljauw serveert de chef mosterzaadjes, muntolie en kokosnoot. Zijn bordjes zien er bovendien om ter mooist uit.

De rekening: Het omakase-menu, een degustatiemenu waarin je de chef zijn zin laat doen, is een interessante manier om deze keuken te leren kennen. Er zijn menu’s in 4 gangen (50 euro), 5 gangen (65 euro) en 7 gangen (85 euro). ’s Middags is er een lunch in 2 gangen voor 28 euro.

Sanzaru, Tervurenlaan 292, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, Tel. 02 773 00 80

Gesloten op zondag en maandag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie