sabato

Strofilia, Brussel

Strofilia, Brussel ©Philippe Bidaine

Een pakhuis waarvan de geschiedenis terug gaat tot de 17de eeuw is het stijlvolle decor voor een ode aan de Grieks-Byzantijnse keuken.

Het restaurant: Eten doe je hier ofwel in een gewelfde wijnkelder met nissen of in een zaal met een hoog plafond en blote bakstenen muren. De gezellige sfeer en de kwaliteit van de keuken hebben van deze zaak een blijver gemaakt: Strofilia vierde in 2019 zijn twintigste verjaardag. Ook de mooie wijnselectie draagt daartoe bij. Strofilia is niet toevallig het Griekse woord voor wijnpers.

Op het menu: Hier heb je de keuze uit een schare warme en koude mezze, kleine gerechten om te delen. Begin met een bordje tarama of bottarga, bestel een portie feta met olijfolie en oregano en ga dan over tot het steviger werk, zoals kabeljauwbeignets, gebakken inktvis of lamsschenkel met kikkererwten en rozemarijn.

De rekening: koude mezze kosten tussen de 7 euro (tzatziki) en 19 euro (een bord Griekse kazen en charcuterie). Voor warme mezze betaal je tussen de 12 euro (gegrilde schapenkaas) en 27 euro (vis van de dag).

Varkensmarkt 11-13, 1000 Brussel. Tel. 02 512 32 93

Zondag gesloten

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie