sabato

Takeaway bij Casper: 'fletse gerechten van Pascale Naessens'

Spookrestaurant Casper is vernieuwend, maar levert ondermaatse kwaliteit.

Zo veelbelovend de Pascale Naessens-gerechten er op de website van spookrestaurant Casper uitzien, zo ontgoochelend zijn ze in het echte leven, constateert onze culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Het zegt veel over deze bijzondere tijden dat een van de meest opmerkelijke nieuwe restaurants er een is waar je niet kunt zitten. Wie wil eten bij Casper, moet het afhalen of laten bezorgen. De drie vestigingen – in Gent, Antwerpen en Leuven – lijken speciaal bedacht voor de koeriers van Deliveroo, Takeaway.com en Uber Eats: Casper is een spookrestaurant.

Een ruime keuken, die heeft Casper wel. Ook de menukaart is van het grote type. Klanten kunnen eigenlijk uit negen menu’s kiezen, van hamburgers over lasagne van het merk Bavet tot klassiekers uit de Aziatische keuken, zoals misosoep en een curry met kip. De Casper-koks maken zelfs gerechten van Pascale Naessens, de Vlaamse diva van de gezonde keuken.

Casper

Met meer dan vijftig gerechten en een keuken die zeven dagen per week open is, klopt Casper drukke dagen. Toch blijkt het spookrestaurant goed georganiseerd: op het afgesproken uur staat alles klaar in een papieren draagtas. Ook op onlinevragen over allergieën weet het Casper-team duidelijk te antwoorden, iets wat in veel gewone restaurants niet lukt.

Casper is dan wel vernieuwend, maar voor lekkere gerechten kun je er voorlopig dus niet terecht.

Tot daar het goede nieuws. Het eten zelf is ondermaats. Zo veelbelovend de Pascale Naessens-gerechten er op de website uitzien, zo ontgoochelend zijn ze in het echte leven. Bij een salade met gerookte eendenborst (14 euro) vinden we geen delicate linten van wortel en pijnboompitten in een apart kommetje, zoals op de foto. De sneetjes eendenborst komen uit een pakje en zijn bedolven onder harde, grofgesneden wortelslierten. De beloofde notensaus is een zielig hoopje gemixte noten van onzekere origine.

Casper

Handenvol rucola, hier en daar al wat verlept, blijkt de basis te vormen van zowat alle salades, van een versie met rode biet (13 euro) tot een zomerse variant met tomaat en ham (13 euro): zou Pascale Naessens dit zelf lekker vinden? Van dressing lijkt Casper nog niet gehoord te hebben, of denken ze dat die notenmix voor kruiding en pit kan zorgen?

Brengen de warme gerechten beterschap? Helaas, een groentelasagne (15 euro) waarin we laagjes courgette, paprika en spinazie identificeren, is onderaan waterig en bovenaan vet door een laag gesmolten kaas. Het geheel heeft weinig smaak. Misschien is het wel gezond? Casper is dan wel vernieuwend, maar voor lekkere gerechten kun je er voorlopig dus niet terecht.

Waar?
Casper
Afhaal en delivery in Gent (Lange Violettestraat 4), Antwerpen (Scheldestraat 93) en Leuven (Savoyestraat 2)

Wanneer?
7/7 open van 11.30 tot 22 uur.

Rekening?
92 euro voor zeven gerechten.

Kom ik terug?
Zeker niet. Dit is takeaway van ondermaatse kwaliteit: gefopt door een spook.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie