sabato

Takeaway bij Tête Pressée: 'Zo mag de lockdown nog wel even duren'

Het aanbod bij Tête Pressée is overweldigend: van gevulde kalkoen tot kreeft bellevue. ©Ekkow Photography

Nu we niet uit eten kunnen, bestelt Jan Scheidtweiler takeaway. Deze week bij Tête Pressée, een restaurant in Sint-Michiels (Brugge) dat vervelde tot eetwinkel en traiteur.

Soms brengt de onvoorspelbaarheid van het leven onverwachte voordelen. Chef Pieter Lonneville opende tien jaar geleden een restaurant mét eetwinkel. Op die manier hoopte hij overdag zoveel omzet te halen dat hij ‘s avonds kon sluiten en er nog een gezinsleven op nahouden.

Pieter Lonneville, chef bij Tête Pressée. ©Ekkow Photography

Die beslissing levert de chef in deze bizarre tijden een bonus op. Terwijl veel collega’s werkloos zijn, blijft de eetwinkel van Tête Pressée lustig doordraaien. De chef heeft zijn gestileerde zaak recent zelfs nog uitgebreid. Er staat een extra koeltoog en bij het al ruime assortiment kwam een bijzondere reeks kroketten, zoals een versie met polenta (2,2 euro) en een met risotto (1,9 euro).

Van een traiteur zijn we comfortfood gewend, van vol-au-vent tot chocomousse. Ook dat zit hier in het aanbod, al maakt de chef vol-au-vent met parelhoen (10,5 euro per persoon) en werkt hij de mousse af met jeneverbes en meringue (7 euro per stuk).

De chocomousse van Tête Pressée is afgewerkt met jeneverbes en meringue. ©Ekkow Photography

In andere bereidingen toont Lonneville nog meer zijn creatieve kant. Zo serveert hij een wonderlijk aperobuffet (16 euro per persoon) waarin een javanais van gerookte haring en dragon afwisselt met gepocheerde oester en komkommer.

De chef heeft iets met vlees, zoals de naam van zijn zaak al doet vermoeden: het torentje tête pressée (preskop) van kalf, gevuld met pickles (0,6 euro per stuk) is een signatuurhapje. Voor een rundstartaar (24,4 euro per kilo), goed op smaak gebracht met mosterd en gekonfijte tomaat, gebruikt hij dan weer vlees van de holsteinkoeien die zijn broer Bart kweekt.

Traiteur Tête Pressée ©Ekkow Photography

Het aanbod van Tête Pressée is zo overweldigend dat het soms verwart. Zo stelde de chef een najaarsfolder samen met uitgewerkte gerechten: een gevulde kalkoen (29 euro per persoon) of een kreeft bellevue (49 euro per persoon), het kan hier allemaal. Die gerechten moeten wel vooraf besteld worden, zo blijkt. Gelukkig is er ook een ruime keuze voor wie zomaar de winkel binnenvalt.

Traiteur Tête Pressée ©Ekkow Photography

Rosé gebraden kalfsvlees combineert goed met een dressing op basis van makreel en vormt zo een mooie versie van vitello tonnato (46 euro per kilo). En in de koeling liggen zowaar ook moten gegrilde tarbot (31 euro), afgewerkt met dragon en tomaat. Een plak boter houdt het resultaat tijdens een kort verblijf in de oven sappig: zo mag de lockdown nog wel even duren.

Waar
Tête Pressée. Koningin Astridlaan 100, 8200 Sint-Michiels. Tel. 0470/21.26.27. Zondag en maandag gesloten.
Wanneer
De winkel is een vaste waarde. Na het einde van de lockdown heropent ook het restaurantgedeelte, met doorlopende openingsuren, van 10 tot 18.30 uur.
Rekening
120,16 euro voor drie.
Kom ik terug
Met plezier. Het is niet altijd evident een keuze te maken in het overweldigende aanbod, want alles is hier lekker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie