Toprestaurants aan de kust volgens sterrenchefs

Van 27 januari tot en met 4 februari vindt Filmfestival Oostende plaats. Voor filmliefhebbers die naar de kust afzakken, tipt Sabato vijf restaurants op maximaal een halfuur rijden van het festival.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

1 | Willem Hiele in Oudenburg, getipt door chef Nick Bril (The Jane**)

Advertentie

Op enkele minuten rijden van de festiviteiten, ligt in Oudenburg het brutalistische restaurant van Willem Hiele. Zijn wilde haren zitten keurig in een knotje, en zo is alles in deze nieuwe zaak strak en elk gerecht verfijnd.

Advertentie
©Pieter D'Hoop

| Adres: Kapittelstraat 71, 8460 Oudenburg
| Website: willemhiele.be

Willem Hiele | Oudenburg

2 | Julia in Sint-Idesbald, getipt door chef Tim Boury (Boury***)

Voor een mooie plateau fruits de mer kun je bij Julia terecht. Op de vaste kaart heeft dit sympathieke zaakje vlak bij de zeedijk ook altijd een stuk of zes soorten oesters staan. Het mag hier dan niet chic zijn, de kwaliteit ligt zeer hoog.

Advertentie
Advertentie

| Adres: A. Vanhouttelaan 2, 8670 Sint-Idesbald — Koksijde
| Website: julia-baaldje.be

Julia | Sint-Idesbald

3 | Olijfboom in Veurne, getipt door chef Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox**)

Hier kom je naartoe voor een goede, simpele productkeuken. In een wat ouderwets decor met een open keuken kun je jezelf trakteren op een genereus gerecht met een mooie fles.

©Stefaan Temmerman
Olijfboom | Veurne

| Adres: Noordstraat 3, 8630 Veurne
| Website: olijfboom.online

4 | Cousteau in Ichtegem, getipt door chef Stéphane Buyens (Hostellerie Le Fox**)

Guy Dresen en Julie Sneyaert vormden een bestaand restaurant op de baan tussen Oostende en Torhout om tot een aangename plek waar chef Guy heel smakelijk kookt, met toffe hedendaagse toetsen.

©Courtesy of Cousteau
Cousteau | Ichtegem

| Adres: Oostendesteenweg 230, 8480 Ichtegem
| Website: cousteau.be

5 | Siphon in Damme, getipt door chef Bart Desmidt (Bartholomeus**)

Dit is een klassieke brasserie waar mensen speciaal naartoe komen. Dat heeft misschien met de ouderwetse charme te maken, met de garçons in epauletten en de ligging aan de Damse vaart, maar zeker ook met de kwaliteit van het eten.

©ID/ Nick Verhaeghe
Siphon | Damme

| Adres: Damse Vaart-Oost 1, 8340 Damme
| Website: siphon.be

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Advertentie