3 toprestaurants die zich het afgelopen jaar heruitvonden

Goede dingen moet je niet willen veranderen, hoor je vaak. Nochtans kan het soms nog grotere succesverhalen opleveren. Daarvan zijn deze drie toprestaurants voorbeelden.

1 | Oak

Gent

Advertentie

Sinds eind januari, bijna tien jaar na de opening, hebben chef Marcelo Ballardin en zijn partner Dominik D’Hooge hun restaurant Oak verhuisd in Gent. Vandaag kookt Ballardin op de eerste verdieping van een zeventiende-eeuws karakterpand.

Vandaag kookt chef Marcelo Ballardin op de eerste verdieping van een zeventiende-eeuws karakterpand in Gent.
©Kris Vlegels
Advertentie

Daarmee komt het kader van Oak op hetzelfde hoge niveau als Ballardins kookstijl. Nog steeds weet hij in bijna elk gerecht zijn Braziliaans-Italiaanse achtergrond te verweven met de finesse die hij heeft geleerd in sterrenzaken.

Nog steeds weet chef Marcelo Ballardin in bijna elk gerecht zijn Braziliaans-Italiaanse achtergrond te verweven met de finesse die hij heeft geleerd in sterrenzaken.
©Kris Vlegels
Restaurant Oak in Gent | Marcelo Ballardin serveert eigenheid en kwaliteit

2 | Café Du Parc

Oostende

Afgelopen zomer herdoopte zaakvoerster Shannah Zeebroek Brasserie Du Parc tot Café Du Parc. Het iconische art-decohoekpand is al sinds 1929 een magneet voor al wie in Oostende woont of er tijdelijk aanspoelt.

Advertentie
Advertentie
Afgelopen zomer herdoopte zaakvoerster Shannah Zeebroek Brasserie Du Parc in Oostende tot Café Du Parc.
©Kim Vanbesien

Wat van dit café een brasserie maakt: het soort retrolook, in combinatie met de sympathieke sfeer en het degelijke eten - voor de oerklassieke garnaalkroketten kom je terug.

Voor de oerklassieke garnaalkroketten kom je terug.
©Kim Vanbesien
Café du Parc in Oostende | Opgefrist, lekker en betaalbaar

3 | Babú

Gent

Sinds 2021 serveren Gert de Mangeleer en Joachim Boudens (Hertog Jan**) in Gent comfortfood op hoog niveau in de vorm van bunners, luchtige broodjes die krokant zijn afgebakken.

Jef Poppe, de voormalige souschef van Hertog Jan, hielp het aanbod van het geüpgradede Babú uit te breiden tot elf stuks.

Eind vorig jaar gaf het duo hun fastcasualrestaurant een upgrade. Jef Poppe, de voormalige souschef van Hertog Jan, hielp het aanbod uit te breiden tot elf stuks, met onder meer veggie versies en een smashburger.

Eind vorig jaar gaven Gert de Mangeleer en Joachim Boudens (Hertog Jan**) hun fastcasualrestaurant Babú in Gent een upgrade.
Restaurant Babú in Gent | Betaalbaar comfortfood op hoog niveau
Advertentie