7 maaltijdboxen met dat tikkeltje extra

Ellenlange wachtrijen, besmettingsgevaar en hamsteraars alom - echt aantrekkelijk is de supermarkt dezer dagen niet. Een oplossing: de maaltijdbox, oftewel boodschappen doen vanuit de zetel. Wij zetten de meest inspirerende initiatieven op een rij.

Marley Spoon

Het Duitse Marley Spoon omschrijft zichzelf als ‘De Betere Maaltijdbox’. Dat verschil zit vooral in de creatieve en originele recepten, ontworpen om het alledaagse koken naar een hoger niveau te tillen. Wekelijks kiest u uit 20 recepten, zo ongeveer het meest gevarieerde aanbod op de Belgische markt. Soms behoren ook desserts tot de opties.

Advertentie
Advertentie

Levering: de gekoelde maaltijdzakken worden overal in Vlaanderen en Brussel bezorgd op maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag, binnen een gekozen tijdsvenster.

Prijs: 41,95 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

Advertentie
Advertentie
Marley Spoon

eFarmz

Lokale boeren steunen kan dankzij het Waalse initiatief eFarmz, die bovendien alleen seizoensgebonden, biologische producten bevat. Pluspunt: plastic afval wordt zoveel mogelijk beperkt, door de groenten steeds los in de doos te leveren. Daarbovenop kan u andere voedingsproducten van Waalse boerderijen bestellen, zoals melkproducten, vruchtensappen, brood, ontbijtgranen, verse pasta enzovoort.

Levering: voorlopig levert eFarmz alleen in Brussel en Wallonië aan huis. Ook op te halen in een van de vele afhaalpunten.

Prijs: 47,50 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

eFarmz

Ekomenu

De meest personaliseerbare maaltijdbox in dit rijtje is zonder twijfel Ekomenu, waar u uit maar liefst twaalf diëten en leefstijlen kan kiezen voor een weekmenu op maat. Daar zijn niet alleen vegetariërs of glutenintoleranten mee gebaat: ook wie een ketogeen dieet volgt, enkel volgens de seizoenen wil eten of graag extra eiwitten binnenkrijgt, krijgt inspirerende recepten op een presenteerblaadje.

Levering: bezorging aan huis in heel Vlaanderen en Brussel op vrijdag of maandag.

Prijs: 46,50 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

Foodbag

Een half jaar geleden fuseerden de Belgische bedrijven Smartmat en Foodbag, in de hoop zo beter de strijd aan te binden met multinationals als HelloFresh. Samen trekken ze uitdrukkelijk de lokale kaart, met grotendeels producten van Belgische boeren. Ook de gerechten zijn veelal Belgische klassiekers met een twist, zoals blinde vink met lentestoemp of stoverij met Cornet-bier.

Levering: Foodbag levert in heel België op maandag, op een tijdsvenster naar keuze tussen 13 en 22 uur. Ook op te halen bij een van de vele afhaalpunten.

Prijs: 57 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

Foodbag

15gram

Een van de jongste spelers op de markt is het Belgische 15gram, bekend van het gelijknamige kookplatform. Net als bij hun populaire receptenvideo’s op Facebook, staan gerechten die snel klaar zijn centraal. Bovendien komt elk gerecht met een overzicht van het aantal calorieën, koolhydraten en eiwitten in een recept, en worden ook vegetariërs goed bediend.

Levering: in heel Vlaanderen en Brussel op maandag en in sommige gemeenten ook op zondag.

Prijs: 50,95 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

15gram

Little Green Box

Geregeld komt er kritiek op de lading plastic die een maaltijdbox met zich meebrengt. Little Green Box maakt daarmee komaf: bij de eerste bestelling betaal je 30 euro waarborg voor een arsenaal aan glazen potten, linnen zakjes en een tas met koelelementen, die je bij de volgende levering weer meegeeft. Op het menu staan 100 procent biologische producten, volgens het seizoen.

Levering: levering aan huis kan voorlopig alleen in Brussel en het overgrote deel van Wallonië. Ook zijn er enkele afhaalpunten in de provincie Vlaams-Brabant.

Prijs:  54 euro voor 3 maaltijden voor 2 personen.

Little Green Box

Solid Stash

Solid Stash levert gezonde vegetarische diepvriesmaaltijden aan huis, zoals Marokkaanse pompoentajine met witte bonen of ‘umami bomb’ bolognese. Hoog tijd voor een herwaardering van de diepvriesmaaltijd dus.

Levering: de start-up levert aan huis in Brussel en heeft ophaalpunten in Antwerpen en Gent.   

Prijs: 9,90 euro per maaltijd per persoon.

Advertentie