sabato

Geproefd: De Verborgen Tuin in Waasmunster

Met de recente verhuizing van zijn restaurant van Geraardsbergen naar Waasmunster steekt sterrenchef Steven Van Snick nog een tandje bij: aan gedrevenheid geen gebrek.

Een designinterieur. Een kaart vol luxeproducten. Drie soorten boter en een stoet aperitiefhapjes. Dure degustatiemenu's en nog duurdere gerechten à la carte. Waar zijn we?

We zijn duidelijk in een restaurant met Michelinster. Zowat alles aan De Verborgen Tuin klopt met het logo van de rode gids dat hier trots aan de gevel hangt. Het is het soort restaurant dat zowat elke ambitieuze chef tot een jaar of vijf geleden wilde uitbaten, prestigieus en creatief. Al zijn de tijden veranderd en hebben veel van zijn collega's ondertussen hun ster ingeruild voor een eenvoudiger soort restaurant Steven Van Snick gaat moedig door. Met de recente verhuizing van zijn restaurant van Geraardsbergen naar Waasmunster steekt de chef zelfs nog een tandje bij: aan gedrevenheid geen gebrek.

Van Snick en zijn vrouw Sara namen een bestaand restaurant op een steenweg naar de E17 over en hopen dat die commerciëlere ligging meer gasten de weg naar hun sterrenzaak doet vinden. Geraardsbergen bleek niet warm te lopen voor een sterrenzaak.

Toch valt op deze zonnige doordeweekse middag ook de belangstelling in Waasmunster tegen. We zijn de enige gasten. Een tafeltje mogen we zelf uitkiezen op het ruime terras.

De kaart leert dat chef Van Snick graag persoonlijke versies maakt van Belgische klassiekers. Zo staan er asperges à la flamande (met geklaarde boter) en paling in het groen op de kaart (met gebakken paling). Tegelijk doet de chef ook creatieve dingen, zoals in een origineel trio van kreeft, prei en karnemelk.

Waar?
Belselstraat 4, 9250 Waasmunster. Tel. 0495/71.52.66. www.deverborgentuin.be
Gesloten op zaterdag en zondag.
Wijn?
Een mooie wijnkaart, passend bij een sterrenzaak. Knappe namen uit Frankrijk en de rest van de wereld.
Decibel?
Op het terras is het mooi zitten, al komt het lawaai van de steenweg wel dichtbij.
Rekening?
222,5 euro voor twee.
Kom ik terug?
Dit is een adres voor speciale gelegenheden. Ik kom terug, al zal dat niet voor binnenkort zijn.

De prijzen doen denken dat we niet in een restaurant met één Michelinster, maar met twee sterren zitten. De paling (een voorgerecht) kost 32 euro, een duifje 50 euro en de kreeft met karnemelk 70 euro. Zelfs de menu's bieden geen uitweg voor de prijsbewuste gast: voor de versie in vijf gangen betaal je 95 euro, voor zeven gangen 115 euro.

Gelukkig is er een lunch (49 euro voor drie gangen). Die begint interessant, met gerookte en gebrande makreelfilet, rode biet en hazelnoot, een bord waarin de garnituur meer schittert dan het hoofdproduct. Een dubbele kwartelfilet toont daarna het vakmanschap van de keuken. Het delicate vlees is perfect gegaard en ligt onder een lekkere jus met porto. Met structuren van wortel en een quenelle gerst die aan risotto doet denken laat Van Snick dan weer zien dat hij het instrumentarium van het hedendaagse restaurant in de vingers heeft, al bieden de hippe hapjes weinig meerwaarde.

Van Snick is niet op zijn best met wortel en gerst, wel wanneer hij in één bord verschillende luxeproducten met elkaar kan combineren. Zo brengt hij een grote, kort gebakken langoustine samen met ganzenlever, duxelle van champignons en getoast briochebrood. Het is een zalig gerecht, al kost het wel 38 euro. U bent dus gewaarschuwd: in De Verborgen Tuin kan je lekker eten, maar breng wel een stevige portefeuille mee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect