sabato

De favoriete adressen van Walloniës toptalent

©JP. Gabriel

Wie weet er beter waar te eten dan de chef? Deze week: Christophe Pauly, een van de allerbeste chefs uit Wallonië. 'De bistro L'Auberge de Montmin, met panoramisch uitzicht op de bergen vlak bij het Meer van Annecy in Frankrijk, was dé ontdekking van de zomer.'

Meet the chef

Chef Christophe Pauly is met zijn restaurant Le Coq Aux Champs een van de trekpleisters in Wallonië. Met een Michelinster die hij al op zijn 26ste behaalde en een sterk evoluerende keuken behoort Pauly tot de allerbeste chefs van Wallonië. 

Waar eet u graag?

©sabato

Bij Filip Claeys, de chef van het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. Hoewel we bevriend zijn, is het alweer even geleden dat ik er gegeten heb. Hij heeft echt affiniteit met de ingrediënten en kookt met karakter. 

De JonkmanMaalse Steenweg 438, 8310 Brugge 

Op de wishlist?

Ik heb altijd restaurants op mijn wishlist staan. Het probleem is vooral tijd vinden. Ik wil heel graag nog eens terug naar het driesterrenrestaurant Troisgros in Roanne, Frankrijk. Ik werkte er anderhalf jaar en apprecieer hun keuken enorm. Enkele jaren geleden zijn ze verhuisd, maar hun nieuwe adres heb ik nog niet gezien.   

Proefwerk

Onze recensent Jan Scheidtweiler aan tafel bij Le Coq aux Champs. Lees zijn ongezouten mening hier.

In België wil ik opnieuw naar Couvert Couvert in Heverlee. Ik ben goed bevriend met de broers Laurent en Vincent Folmers. Ze werken met kwalitatieve producten en hebben een unieke keuken. Het lukt alleen niet om er te raken, we hebben dezelfde sluitingsdagen. 

Troisgros, 728 Route de Villerest, 42155 Ouches, Frankrijk
Couvert CouvertSint-Jansbergsesteenweg 171, 3001 Leuven

Cocktail?

Ik ga niet naar cocktailbars, want behalve wijn drink ik nauwelijks alcohol. In Brussel vind ik wijnbar Tarzan leuk. 

Tarzan, Washingtonstraat 59, 1050 Elsene

Voor welk restaurant steekt u de grens over? 

©AFP

Voor El Celler de Can Roca. Ik ben er nog nooit geweest en hoor alleen maar lof. Wanneer ik op reis ga met de familie, draait het meer om het samenzijn dan om eten bij gereputeerde restaurants. We kiezen dan kleinere onbekende restaurants en bistro's.

El Celler de Can Roca, Carrer de Can Sunyer, 48, 17007 Girona, Spanje

Welke chef moeten we in de gaten houden?

Restaurant Sophie et Nicolas in Wallonië. Ze zijn nog jong, hebben veel potentieel en zijn origineel. Je merkt dat het een chef is die hard werkt en de dingen goed wil doen.

In Vlaanderen is dat Willem Hiele in Koksijde. Hiele is crazy, een echt talent.

Deze zomer ontdekte ik op vakantie een pareltje, de bistro L'Auberge de Montmin vlak bij het Meer van Annecy. De jonge chef Florian Favario, die voordien in Engeland werkte en er een ster behaalde, opende er zijn restaurant met panoramisch uitzicht op de bergen. Hij werkt met producten uit de streek. De gerechten zijn simpel, maar ongelofelijk lekker. Dé ontdekking van afgelopen zomer.    

Sophie et Nicolas, rue de Fairon 79, 4180 Hamoir
Willem Hiele, Pylyserlaan 138, 8670 Koksijde
L'Auberge de Montmin, Col de la Forclaz, 1983, route de Talloires-Montmin, 74210 Talloires-Montmin, Frankrijk

Food guilty pleasure?

Oesters, vooral de platte uit Oostende. Soms bestel ik ze in het weekend, maar ik eet ze vaker door de week in het restaurant. Ook haal ik er evenveel plezier uit een wortel recht uit de tuin te eten als een lepel kaviaar. Zolang een product van hoogstaande kwaliteit is, vind ik het goed. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie