Driesterrenchef vertrekt bij toprestaurant Inter Scaldes

De Nederlandse topchef Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia hebben hun Zeeuwse driesterrenrestaurant Inter Scaldes verkocht aan een hotelgroep.

'Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent', zegt de 63-jarige Jannis Brevet. Hij baatte Inter Scaldes de voorbije 22 jaar uit. Hij draaide er samen met zijn vrouw werkweken van 80 uur en meer.

Inter Scaldes is door zijn ligging in Zeeland en de aanwezigheid van een helikopterplatform ook een populaire plek onder ondernemers uit de Antwerpse haven, die vallen voor Brevets eenvoudige maar perfect uitgevoerde gerechten. De chef kookt minimalistisch en moet niets hebben van 'frutsels, gelletjes, zoetjes en zoutjes'.

Advertentie

Pillows

De Manoir, die naast het restaurant ook over gastenverblijven beschikt, wordt overgenomen door Pillows, de hotelgroep van de Nederlandse uitzendmagnaat Alex Mulder. Pillows baat in ons land twee hotels uit: het Reylof-hotel in Gent en het Brussels City Hotel in de hoofdstad.

De Brevets worden opgevolgd door chef Jeroen Achtien en diens echtgenote Sanne. Zij runnen nu het restaurant van het Vitznauerhof in het Zwitserse Vitznau, dat met twee Michelinsterren is bekroond.

De Brevets stonden in Nederland samen met De Librije in Zwolle op een eenzame hoogte. In tegenstelling tot die andere Zeeuwse topchef, Sergio Herman, heeft de broodnuchtere Jannis Brevet altijd de spotlights vermeden. In 2018 kreeg zijn restaurant van Michelin een derde ster.

Advertentie
Sabato NL - Article Footer XF
Gesponsorde service

Lees Meer