sabato

Topchef Kobe Desramaults: ‘Ik heb altijd één restaurant nodig dat op mijn wishlist staat'

©Wouter Maeckelberghe

‘Zelf kook ik niet exotisch of spicy, maar hou ik wel van die keuken.’ Ni Shifu, waar je nog authentieke Chinese Sichuan-gerechten kan bestellen, is de Antwerpse favoriet van Kobe Desramaults. En wie weet beter waar te eten dan een topchef?

Meet de chef

©Piet De Kersgieter

Een degustatiemenu van zo’n 20 gerechten, meer had de Gentse superkok Kobe Desramaults niet nodig om een eerste Michelinster binnen te halen voor zijn Chambre Séparée. Iets wat hij met zijn voormalig restaurant In de Wulf al voordeed. Daarnaast is hij ook eigenaar van de populaire bakkerij-brasserie De Superette.

Chambre SéparéeKeizer Karelstraat 1, 9000 Gent

Waar eet u graag?

©rv

​Zelf kook ik niet exotisch of spicy, maar hou ik wel van die keuken. Ik heb twee favoriete restaurants om op een vrije dag te gaan eten. In de buurt is dat Aroy Aroy in Gent. De twee broers Jason en Michael Blanckaert koken er op avontuurlijke wijze Thaise gerechten. En nog spicy ook.’

‘In Antwerpen is Ni Shifu een echt pareltje. Daar vind je nog echte authentieke Chinese Sichuan-gerechten. Denk maar aan varkensoren- en varkensmaagreepjes met chilisaus. Maar maak ook niet te veel reclame, want nu geraak ik er nog relatief makkelijk binnen.'

Aroy Aroy, Lange Steenstraat 10, 9000 Gent

Ni Shifu, Breydelstraat 8, 2018 Antwerpen

Op de wishlist?

La Clarence, Parijs. ©rv

‘Ik heb altijd één restaurant nodig dat op mijn wishlist staat. Momenteel is dat Le Clarence in Parijs. De chef Christophe Pelé herziet op een gedurfde manier de grote klassiekers en serveert ze in een traditioneel en chic Parijs kader.’ 

Le Clarence, Avenue Franklin Delano Roosevelt 31, 75008 Parijs, Frankrijk

Voor welk restaurant steekt u de grens over?

‘Mocht het budgettair mogelijk zijn, zou ik graag vaker naar Japan reizen. Ik vind het een van de meest fascinerende keukens. Ik kijk op naar het minimalisme en de perfectie. En het biedt inspiratie voor mijn eigen keuken.’  

Welke chef moeten we in de gaten houden?

‘De chef Tom Pauwelyn die in de kookpotten roert bij restaurant Alberte in Gent moet je zeker in de gaten houden. Hij is nog maar begin de twintig en heeft al een sterke eigen visie. Hij weet ook altijd te verrassen. Heel sterk en uniek voor die leeftijd.’ 

Alberte, Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent

Recente culinaire ontdekking?

‘Af en toe nodigen we gastchefs uit en enkele dagen geleden was Jeremy Chan van het Londense restaurant Ikoyi hier. Heel interessant hoe hij werkte met West-Afrikaanse invloeden en specerijen. Misschien begin ik daar wel mee te experimenteren.’

Ikoyi, St James's Market 1, St. James's, London SW1Y 4AH, Verenigd Koninkrijk

IJscrème of zomercocktail?

‘Voor een zomerse cocktail zak ik het liefst af naar mijn buren, die in de zomer de pop-up John Terras uitbaten. Het is een hele leuke plek aan het water. En ik bestel er het liefst de Stoli Gimber, geïnspireerd op de Moscow Mule met veel gember. Verfrissend en je bent er meteen wakker van.’

John Terras, Reep 9, 9000 Gent

Food Guilty Pleasure?

‘Tot een jaar geleden was pasta carbonara mijn grote guilty pleasure. Dagelijks had ik de drang om na het werk rond middernacht op authentieke wijze een pasta carbonara te maken. Omdat het zo moeilijk is om die juist te krijgen, ging ik een soort wedstrijd met mezelf aan. Sinds ik er ben van beginnen aankomen, ben ik ermee gestopt. Nu probeer ik ’s nachts niet meer te eten. Maar ik laat me soms wel nog verleiden door een Bicky Burger bij Chantal op de Vlasmarkt in Gent.’

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie