'Tweemaal op restaurant gaan op één avond is geen uitzondering'

De beste suggesties? Die komen van de chef. Deze week: sterrenchef Ken Verschueren. 'Bij Le Pigeon Noir kom ik altijd collega-sterrenchefs tegen, sommigen hebben er wel honderd kilometer voor over.'

Meet the chef

Advertentie
©Pieter D'Hoop

Sterrenchef Ken Verschueren, de vroegere souschef van Sergio Herman, behaalde zijn eerste Michelinster bij De Tuinkamer. Zopas opende hij het restaurant Tinelle, in het opgeknapte Predikherenklooster in Mechelen. 

Advertentie

Waar eet u graag?

Ik ga graag en heel geregeld naar Le Pigeon Noir in Ukkel. Ze serveren er een klassieke eenvoudige keuken, maar die smaakt super. Ik kom er altijd collega-sterrenchefs tegen; sommigen legden er wel honderd kilometer voor af.

Le Pigeon Noir, Geleytsbeekstraat 2, 1180 Ukkel 

Op de wishlist?

Restaurant La Source in hotel La Butte aux Bois in Lanaken, bij chef Ralf Berendsen. Van koks en mensen actief in de horeca hoor ik er alleen maar goeds over. Mijn ouders gingen ernaartoe met Valentijn en vonden het top. 

Advertentie
Advertentie

Restaurant La Source, Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken

Cocktails?

Onze recensent Jan Scheidtweiler aan tafel bij Tinelle. Lees zijn ongezouten mening hier.

Cocktailbar Dogma in Antwerpen is top. De mixologists hier benaderen cocktails zoals chefs gerechten benaderen. Ze maken hun eigen infusies, crèmes en puree. Voor een glaasje wijn ga ik graag naar Unwined in Mechelen.

Dogma, Wijngaardstraat 5, 2000 Antwerpen
UnwinedSteenweg 22, 2800 Mechelen

Voor welk restaurant gaat u naar het buitenland?

Advertentie
©robuchon atelier etoile

De voorbije tien jaren ging ik vaak naar buitenlandse restaurants, nu doe ik dat minder. In Parijs naar L'Atelier de Joël Robuchon, in Londen naar The Ledbury, in Kopenhagen naar Geranium, en zo kan ik nog uren blijven doorgaan. We kwamen 's middags aan, gingen ergens iets kleins eten en deden dan bij eenzelfde restaurant een shift om 18 uur én opnieuw om 23 uur. Vrij decadent, maar zo kan je zoveel mogelijk zien en proeven. Puur genieten. 

Atelier RobuchonHôtel du Pont Royal, 5 Rue de Montalembert, 75007 Parijs, Frankrijk
The Ledburry, 127 Ledbury Rd, Notting Hill, Londen W11 2AQ, Engeland
Geranium, Per Henrik Lings Allé 4, 8. Sal, 2100 Kopenhagen, Denemarken

Welke chef moeten we in de gaten houden?

Gilles Melchior van het restaurant Melchior in Tienen. Hij was lang souschef bij mij in De Tuinkamer en heeft nu zijn eigen zaak. Hij kookt verfijnd en is een leuke persoonlijkheid. Ik denk dat we nog veel over hem zullen horen.

MelchiorVeemarkt 47, 3300 Tienen 

Food guilty pleasure?

Een witte boterham met gerookte zalmsalade en aardbeien. Best gek, ik ben niet zo zot van salades en eet graag een simpele zuurdesemboterham. Hoe ik op die combinatie kwam? Er stond niets anders in de koelkast. Nu ben ik er zot van. 

Culinaire ontdekking?

Alles van vroeger opnieuw bovenhalen. Het hoeft niet gecompliceerd te zijn, ik ga terug naar eenvoud en puur koken. 

Gesponsorde service

Lees Meer