150 inspirerende home offices voor elk type thuiswerker

Thuiswerk maakt ondertussen deel uit van het nieuwe werkritme. De juiste home office dus ook. Het boek 'Where we work' van An Bogaert helpt je alvast op weg.

Er was een tijd dat thuiswerken klonk als vakantie, maar de pandemie leerde ons allemaal wat voor worsteling het kan zijn’, schrijft Sabato-journaliste An Bogaerts in haar nieuwe boek ‘Where we work’. Daarin bundelt ze meer dan 150 inspirerende thuiswerkplekken van over de hele wereld. Opgedeeld in verschillende categorieën, zodat elk type thuiswerker iets op maat vindt: van een tiny office onder de trap tot een duobureau of royale bibliotheek met kunst aan de muur. In elk hoofdstuk staan er concrete tips om meteen mee aan de slag te gaan.

© Mireille ROOBAERT
Advertentie

Een van de uitdagendste onderdelen van een goed thuiskantoor is de combinatie van technologie en esthetiek. Gelukkig tipt het boek manieren om de talloze snoeren, opladers en apparaten te verstoppen en geeft het alternatieven voor ergonomische stoelen, waarbij het comfort ten koste gaat van de looks.

Zowat iedereen is het erover eens dat thuiswerk een vast onderdeel zal zijn van het nieuwe werkritme. Dus kan het geen kwaad om te investeren in een fijne plek. Je spendeert er immers doorgaans de beste uren van de dag.

Advertentie
Advertentie