Advertentie
sabato

5 keer binnenkijken: dit waren de opvallendste interieurs van 2022

©Michael Sinclair

Van een brutalistische parel in Waals-Brabant tot een arty en eclectische Londense atelierwoning: dit waren de vijf opvallendste interieurs die in 2022 op sabato.be verschenen.

1 | Arty en eclectisch

Een baarmoedervormig hoofdeinde en surrealistische kreeften: Maison Colbert is de nieuwe arty en eclectische Londense atelierwoning van de moderne surrealisten Philip en Charlotte Colbert. Een belevenis langs grootse kunst en opmerkelijke symbolen.

©Michael Sinclair

2 | Brutalistische parel

Marc Corbiaus eerste realisatie was deze brutalistische parel in Waals-Brabant. Interieurarchitect Catleen le Hardy en haar man verzachtten het brute interieur met natuurlijke materialen. ‘Je leeft hier in symbiose met de natuur.’

©Mr. Frank

3 | Barok meets Rietveld

Van een oude hamam in Milaan maakten de modeontwerpers Jacopo Colimodio (Bally) en Pietro Loscalzo (Moschino) een lofty appartement waar hun verzameling antiek en moderne (meubel)kunst vloekt dat het niet schoon meer is. Of juist wel?

©De Pasquale+Maffini

4 | Rustpunt van een powerwoman

Met zeven miljoen volgers op Instagram is ze een van de bekendste lifestyle-influencers van de Benelux. Negin Mirsalehi richtte samen met haar vriend Maurits Stibbe ook het beautymerk Gisou op. Voor de inrichting van hun duplex in Amsterdam klopte het Nederlandse powerkoppel aan bij Framework Studio.

©Cafeine

5 | Royale mix van kunststromingen

Een spiegel van Pistoletto, een schilderij van Albers, rituele maskers en beelden uit Afrika… In zijn galerie-appartement in Brussel mixt de voormalige artdealer Bernard Cats de kunststromingen royaal dooreen. ‘Mocht ik hier op een dag thuiskomen en er hangt niets meer aan de muren, dan ben ik meteen weg.’

©Jean-Pierre Gabriel

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie