5x binnenkijken | Van Moulin Rouge-bordeel tot grot in Italië

Van een Italiaanse woongrot tot een getransformeerd Moulin Rouge-bordeel in Parijs. Deze vijf opvallende interieurs kleurden de eerste jaarhelft op sabato.be.

1 | Een woongrot in Italië

Louis Vuittons artistiek directeur juwelen en horloges maakte van een grot in Italië haar ultieme droomvakantiehuis. Wat dit cavehouse zoal te bieden heeft? Drie slaapkamers, een binnen- én een buitenkeuken, meerdere zitruimten en een vrijstaande badkamer.

Advertentie

De opvallend sobere inrichting met een mix van tijdperken, stijlen en materialen bezorgt het pand een karaktervolle uitstraling. Om nog maar te zwijgen van de tuin vol groen, inclusief zicht op zee.

Grotbewoner 2.0 | Kijk binnen in deze woongrot in Italië

Maria Shollenbarger, 2022, “Francesca Amfitheatrof’s 21st-century cave”.
© Financial Times / ft.com. Alle rechten voorbehouden. Mediafin is verantwoordelijk voor de vertaling.
The Financial Times Limited is niet verantwoordelijk voor de nauwkeurigheid en kwaliteit van de vertaling.

2 | Een zwevende glazen doos met hangende tuin boven Brussel

Thomas de Wouters d’Oplinter transformeerde een imposant herenhuis in Brussel. Op de laagste verdiepingen huist de nieuwe Blan Fondation, zijn stichting voor hedendaagse kunst.

Advertentie
Advertentie

Daarboven woont de Wouters in een zwevende glazen loft met een hangende tuin. In zijn hedendaagse interieur spot je veel kunst. ‘De collectie is het resultaat van mijn ontmoetingen en ontdekkingen. Alle werken samen vormen een zelfportret.’

Wonen in een zwevende glazen doos met hangende tuin boven Brussel

3 | Een Moulin Rouge-bordeel in Parijs

Het achttiende droomhuis van serial entrepreneur Ramdane Touhami is een voormalig bordeel dicht bij de Moulin Rouge. Kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec en acteur en scenarioschrijver Jean-Claude Carrière namen er eerder al hun intrek.

Het witte 1870-herenhuis telt enkele bijzonderheden. Een groot salon met lunaparkallures, bijvoorbeeld. En een eetkamer die doet denken aan de privékamer van een kapitein op een luxecruiseschip uit de art-decoperiode.

Parijs’ Moulin Rouge-bordeel wordt droomwoning | Kijk binnen

4 | Jarenzestighuis vol asbest wordt modernistische cohousing

Wat moet je met een veel te grote jaren 60-dokterswoning vol asbest? Twee architecten vormden ze om tot een modernistische cohousing voor hun gezinnen. Rond de binnentuin liggen de twee aparte vleugels, verbonden door een centrale glazen hall.

Het project werd niet alleen een renovatie­pareltje, maar vooral ook een casestudy van hoe je XL modernistisch erfgoed kunt herbestemmen voor de woonnoden, energiekwesties en bouwbudgetten van nu.

Jaren 60-huis vol asbest wordt modernistische cohousing

5 | Een Italiaans vakantiehuis met zicht op de Middellandse Zee

De Italiaanse ondernemer Walter Lagorio zag er een vastgoedproject in – een vakantiehuis dat hij weer zou verkopen – tot hij verliefd werd op het eindresultaat. Nu is de villa met zicht op de Middellandse Zee zijn pied-à-terre in San Remo.

De muur in de living is één grote spiegel die de tuin en de zee reflecteert. ‘s Avonds wordt die spiegel een televisiescherm en geniet Lagorio er van films. Die glazen wand is het pièce de résistance van het huis.

Kijk binnen in een Italiaans vakantiehuis met zicht op de Middellandse Zee
Advertentie