sabato

Onze meest inspirerende interieurverhalen van 2020

Binnenkijken bij Astrid Somers in Antwerpen. ©Piet-Albert Goethals

Nooit zagen we onze huiskamers van dichterbij dan in 2020. Reden te meer om elders binnen te gluren, zeker als het gaat om de grootste blikvangers die ons magazine de afgelopen maanden sierden.

108 meter boven de Schelde woont modeontwerper Pieter Mulier in een brutalistisch penthouse, met uitzicht op de duizenden lichtjes van de haven. Waarvoor dank aan drie toparchitecten: Léon Stynen en Paul De Meyer voor het originele ontwerp, en Glenn Sestig voor de respectvolle renovatie.

Glenn Sestig renoveerde de loft van Pieter Mulier. ©Jean-Pierre Gabriel

Professioneel kasteelvrouw – dat staat op het visitekaartje van de Brusselse Anne Derasse. Met monnikengeduld restaureert ze ingeslapen monumenten. Zo ook haar eigen Château de Montmoreau, een imposant paleis met renaissancetrekjes in de Charente.

Het kasteel van Anne Derasse. ©Jorg Bräuer

Interieurdesigner Geoffroy Van Hulle is al de zesde generatie in een meubelmakersgeslacht. Maar klassiek is zijn stijl allerminst: van overal ter wereld verzamelde hij zonderlinge sierobjecten, uitgestald in zijn showroomwoning met seventies-wintertuin, chinoiserie-eetkamer en Egyptisch boudoir. 'Dit is mijn speeltuin.'

Geoffroy Van Hulle pleit voor een eclectisch interieur. ©Damon De Backer

In hartje Gent creëerde interieurstyliste Evelyn Moreels haar paradijsje in een herenhuis uit 1861. Op maat gemaakte kunst van jonge talenten, een karaktervolle stadstuin en een sculpturale trap als statement: hier is een expert aan het werk.

Evelyn Moreels renoveerde zelf haar herenhuis in Gent. ©Cafeine

Escapisme tot in de derde graad, dat staat al decennia centraal in ‘Flamingo Estate’ in Los Angeles, een pornostudio getransformeerd tot fabelachtig woonhuis. Vandaag is de Instagrambuzz zo groot dat het huis een eigen verzorgingslijn lanceerde, geïnspireerd op de weelderige tuin.

Flamingo Estate heeft onder meer een knappe tikibar. ©François Halard

Hoe creëer je een gezellig appartement op 36 m2 zonder dat het als een studentenkot aanvoelt? In Knokke gingen de interieurarchitecten van Tjip de uitdaging aan.

De interieurarchitecten van Tjip gaven aan dit kleine appartement toch een ruimtelijk gevoel. ©Annick Vernimmen

Welkom in de lichtrijke nineties-loft van designhandelaar Alain Hens te Antwerpen. Met veel aandacht voor detail kleedde hij het interieur aan met 20ste-eeuws experimenteel design en werk van vergeten kunstenaars.

Alain Hens woont in een kleurrijke loft vol kunst en design. ©Jelle Vans

Op de zoom van de Atlantische Oceaan in Cornwall staat een prachtig strandpaviljoen vol nostalgie. De bewoner is Adam Brown, oprichter van het hippe menswearlabel Orlebar Brown. Tussen de surfsessies door leidt hij ons rond in zijn strandpaviljoen vol nostalgische herinneringen.

De oprichter van Orlebar Brown komt tot rust in zijn bohemian strandpaviljoen. ©Rich Stapleton

Zijn hele leven droomde de Franse designer Pierre Paulin van modulaire meubels die er nooit kwamen. Tot nu: in hun Villa Lemoine, getekend Rem Koolhaas, brachten Paulins zoon en schoondochter de ontwerpen tot leven.

De architectuur van Rem Koolhaas en modulaire meubels ontworpen door Pierre Paulin passen perfect samen. ©Marco Cappelletti

Het lijkt wel een filmset van Stanley Kubrick bij Astrid Somers, die introk boven haar nieuwe Princess-winkel in Antwerpen. In de betonnen ruimte creëerde ze een elegant interieur met knipoog naar de strakke seventies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie