sabato

Enfant terrible Damien Hirst opent gigagalerie

The Newport Street Gallery, een kunstcomplex in Londen. ©Kioyar Ltd / Prudence Cuming

Extravagant. Enfant Terrible. Megalomaan. De Britse kunstenaar Damien Hirst krijgt veel koosnaampjes en adjectieven naar zijn hoofd geslingerd, maar 'terughoudend' zit daar niet bij.

Het verbaast dan ook niet dat de splinternieuwe galerie van de popkunstenaar bestaat uit drie immense pakhuizen. Die werden omgebouwd tot één grote tentoonstellingshal door de architecten van Caruso St. John, die in het kunstencentrum ook het restaurant Pharmacy2 en de kunstobjectenwinkel van Other Criteria onderbrachten.

©Photonews

In die laatste vind je publicaties, prints in gelimiteerde oplage en beeldhouwwerken, kleding, juwelen, sjaals en servies ontworpen door opkomende en bekende kunstenaars. Er is nog genoeg plaats voor 'Murderme', Hirsts indrukwekkende kunstcollectie met meer dan 3.000 stukken. Onder meer werken van Jeff Koons, Francis Bacon, Richard Prince, Andy Warhol, Banksy, Bruce Nauman en Tracey Emin. Hirsts centrum opent met 'Power Stations', een overzichtstentoonstelling met werk van de abstracte kunstenaar John Hoyland, die in 2011 overleed.

Newport Street Gallery, Newport Street, SE11 6AJ Londen. Van dinsdag tot en met zondag, van 10 tot 18 uur. Toegang gratis. www.newportstreetgallery.com

Lees verder

Advertentie
Advertentie