Advertentie
sabato

'Differences': een selectie uit de meesterwerken van 24 HISK-afzwaaiers

De expo ‘Differences’ toont het werk van 24 bijzondere oud-studenten van het HISK. Onder meer Rinus Van de Velde (hier met het werk ‘It all looks very similar,…’) en Leon Vranken (‘Sculptural Solutions’). ©Dani Gherca

'Last Call' tipt je wekelijks welke expo je op de valreep nog kunt bezoeken. Nog twee weken HISK-alumni in Brussel.

Klasreünies of oud-leerlingendagen vinden wij zowat de allervervelendste uitwas van nostalgie. Maar als die school het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) heet, levert zo’n alumnidag wél iets boeiends op: ‘Differences’ met name, de eerste van een nieuwe reeks expo’s over HISK-afzwaaiers. Editie één vindt nog plaats tot en met 3 oktober in de voormalige fabriekssite Gosset in Sint-Jans-Molenbeek, ontworpen in 1930 door architect Adrien Blomme.

©Dani Gherca

Voorzitter Willem Elias selecteerde telkens één artiest per jaargang. Niet alle 24 primussen sinds 1997, wel kunstenaars die verschillend genoeg waren om – toen en nu – er uit te springen. Emmanuel Van der Auwera (laureaat in 2015) bijvoorbeeld, maar ook Karl Philips (2011), Stephan Balleux (2004), Tina Gillen (1999), Rinus Van de Velde (2010) en Leon Vranken (2007). Samenhang moet je niet zoeken tussen hun praktijk of werk. Hun grootste gemene deler is hun provenance: het HISK. En verder nisk.

'Differences': t/m 3/10, Gosset-site (gebouw A), Gabrielle Petitstraat 4-6 in Molenbeek. Van do t/m zo, 11-18 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie