Muller Van Severen sluit Design Museum Gent voor renovatie

Nog één maand designklassiekers én Muller Van Severen in Gent.

Muller Van Severen is de laatste die de deur dichtdoet in het Design Museum Gent: het meest bezochte museum van de stad sluit over een maand voor een verbouwing van minstens twee jaar. Heel fris hoe het Gentse ontwerpersduo tegen kleurrijke doeken pairings maakte tussen hun eigen ontwerpen en onverwachte collectiestukken van Huib Hoste, Alvar Aalto, Studio Alchimia en Marcel Breuer. Na tien jaar hoeft Muller Van Severen niet te blozen tussen dat tijdloze designgeweld.

©Bart Van Leuven
Advertentie
Advertentie

Een teaser voor de toekomstige designmuseumvleugel krijg je op de mini-expo ‘verbinDING’, met maquettes, plannen en materiaalsamples. En wie tweehonderd stuks uit de vaste collectie op de bovenste verdiepingen nog eens adieu wil zeggen: dit is hét moment. Koopjesjagers wachten beter tot 12 februari. Vanaf dan verkoopt de museumshop uit. Een tafel van Muller Van Severen valt er niet te scoren, helaas.

‘10 jaar Muller Van Severen in dialoog met de collectie’, t/m 7 maart, Design Museum Gent, alle dagen behalve op woensdag, Jan Breydelstraat 5 in Gent. designmuseumgent.be

Advertentie
Advertentie