Slakkenslijm, de nieuwe heilige graal in beautyland

Een drama in je kropsla, een delicatesse op je bord en sinds kort een droom-ingrediënt in je badkamerkastje: slakken.

Slakkenslijm, slakkensecretiefiltraat of – eufemistischer – SSF is hét nieuwe superingrediënt in beautyland, met een waterval aan afgeleide producten en lovende reviews tot gevolg. Niet verbazend als je de eigenschappen op een rijtje zet.

‘Snail mucin’, zoals je in het Engels zegt, hydrateert en stimuleert de aanmaak van collageen, je lichaamseigen wondermiddel voor een sterke huid. Zinkmineralen maken het ontstekingsremmend, en de koperpeptiden werken rimpelreducerend.

Advertentie
Advertentie

De vitamines A en E zijn dan weer antioxidanten die je huid beschermen tegen schade van buitenaf. De ‘glow’ krijg je erbovenop. Het vlaggenschip van deze trend is ‘Advanced Snail 96 Mucin Power Essence’ van CosRX, natuurlijk een Zuid-Koreaans merk – hoe kon het ook anders?

En we gaan er niet om liegen: dit lichte, transparante goedje is inderdaad even glibberig als wat bij de gedachte aan slakkenslijm in je opkomt. Maar als deze zachte hydraterende gel met 96 procent SSF het in enkele jaren tijd van nicheproduct kon schoppen tot een geregeld uitverkochte bestseller bij onlinemastodonten als Zalando, zal het heus zo eng niet zijn.

4x smeren met slakkenslijm

Snail Bee Ultimate Serum, Benton, 29,95 euro.

Advertentie
Advertentie

Hydraterende gel Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, CosRX, 24,95 euro.

Snail Repair Intensive Essence, Mizon, 28,95 euro.

Ultra Vitalizing Snail Emulsion, Dewytree, 29,50 euro.

Advertentie