sabato

'Namaakkoning' lanceert nieuwe collectie met Gucci

©ari marcopoulos

Hij was het best bewaarde geheim van Harlem in de jaren tachtig. Daniel Day, beter bekend als Dapper Dan, maakte kleren op maat voor gangsters, hiphopsterren als LL Cool J en boksers als Mike Tyson. Het ongepast gebruik van logo's van luxemerken bracht hem later in de problemen en dwong hem de boeken neer te leggen in 1992.

Vandaag op zijn 73ste en dertig jaar later is het tij gekeerd. Dapper Dan is de lieveling van de luxemerken, voornamelijk Gucci. Zij financierden begin dit jaar de heropening van zijn atelier langs Lenox Avenue in New York, op een boogscheut van zijn vroegere atelier. Nog geen jaar later brengen ze nu hun eerste collectie uit: 'Gucci x Dapper Dan'.

Dapper Dan ©Martin Scott Powell / Telegraph Media Group

'De luxe-industrie kan niet zonder 'street culture'.'  Dat bewijst ook deze eerste collectie geïnspireerd op de Harlemse 'street culture' en de door Dan op maat gemaakte kledingstukken uit de jaren tachtig.

©ari marcopoulos

Het is een ruime collectie gaande van kleding tot schoenen en statement accessoires zoals kettingen, zonnebrillen, tassen en rugzakken. Een perfecte mix en match tussen het coole Harlem en het Italiaanse modehuis Gucci. Een nieuw geel Gucci-logo werd ontworpen voor de collectie, gebaseerd op het originele uithangbord van Dan's winkel in Harlem. 

De beelden voor het lookbook werden gefotografeerd door Ari Marcopoulus in de straten van Harlem. De collectie wordt zowel gedragen door jongeren uit de buurt als professionele modellen. Een mooi verhaal van een outsider die op zijn 73ste eindelijk erkenning oogst. 

©ari marcopoulos

©ari marcopoulos

De Gucci x Dapper Dan collectie is nu verkrijgbaar in een selectie winkels en online op Gucci.com 

Lees meer over Dapper Dan


Lees verder

Advertentie
Advertentie