sabato

Belgen in beeld op de Paris Fashion Week

©Photo News

7x belgitude in de spotlights: van de grote namen als Ann Demeulemeester, Dries Van Noten en Christian Wijnants tot de jongste: Glenn Martens voor Y/Project.

1. Glenn Martens voor Y/Project: eindelijk van't straat

©AFP

Opvallend minder streetwear en chiquere looks bij Glenn Martens’ Y/Project. Al valt er niet naast harmonicahandtassen en grote oorbellen te kijken.

2. Dries Van Noten: groene vingers

©Photo News

Dries Van Noten bracht zijn tuin op de catwalk. Jurken, jassen en boots waren bedrukt met rozen, dahlia’s en delphinium. De bloemen werden gefotografeerd aan Van Notens neoklassieke landhuis en vormden de inspiratiebron voor zijn prints.

3. Haider Ackermann: grafische liefde

©Photo News

Voor het Belgische label Haider Ackermann liepen zowel mannelijke als vrouwelijke modellen op de catwalk. Al zei ontwerper Haider Ackermann dat het niet om een unisekscollectie gaat, maar om kleren die je van elkaar leent. De ontwerper koos dezelfde materialen voor man en vrouw, maar maakte een onderscheid in de prints. Een grafische collectie waarbij zwart, wit en rood de toon zetten.

4. Ann Demeulemeester kleurt rood

©Gil-Gonzalez Alain/ABACA

De Parijse designer Sébastien Meunier ruilde het typische zwart en wit van het Belgische merk in voor kleuren als rood, roze, paars en anijsgroen.

5. Cédric Charlier: vogels als inspiratie

©Gil-Gonzalez Alain/ABACA

Na twee jaar afwezigheid op de Parijse Fashion Week is de Belgische ontwerper Cédric Charlier terug. Charlier gaf veren aan handtassen en riemen en toonde prints met parkieten en zwaluwen. Een collectie geïnspireerd op vogels, die voor hem vrijheid en spiritualiteit symboliseren.

6. Christian Wijnants: kleur en prints

©Gil-Gonzalez Alain/ABACA

Christian Wijnants zocht de grandeur op in het 18de-eeuwse Hôtel Salomon de Rothschild. De ontwerper wisselde af tussen grafische en bloemenprints en waagde zich zelfs aan een pak in tartan.

7. Olivier Theyskens: zwart drama

©BELGAIMAGE

Olivier Theyskens toonde in Hotel de Bourrienne, dat nog volop in renovatie is, een collectie met gecentreerde zwarte looks en jassen met bombastische schouders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie