sabato

De 5 must haves voor deze zomer

Chanel. ©Getty Images

Van wielerbroek tot hoed: 5 trends gespot op de catwalk.

1. Hoeden

Hoeden. Louis Vuitton. ©Getty Images

Goed nieuws voor wie dit jaar van plan is Waregem Koerse bij te wonen: de hoed is het it-accessoire van de zomer. Oversized en opvallend zoals bij Valentino, strak en uitgepuurd zoals bij Louis Vuitton, in de vorm van een vingerhoed zoals bij Moschino of een begrafenisexemplaar zoals we er zagen voorbijwandelen bij Erdem.

2. Gestrikt

Gestrikt. Marc Jacobs. ©Getty Images for Marc Jacobs

Niet alle trends hoeven zo gewaagd te zijn als de wielerbroek, of zo opvallend als fluo. Met een eenvoudige strik komt u deze zomer al een heel eind. Romantiek is al jaren een belangrijk thema op de catwalk en de strik moet nu de continuïteit daarvan verzekeren. Favoriete plekken van de grote strik: de borst, de taille en de schouders. Gezien bij Saint Laurent, Comme des Garçons, Maison Margiela, Tod's, Gucci en Marc Jacobs.

3. Surf look 

Surf Look. Sportmax. ©Getty Images

Mix een sportieve look met wat neopreen en een paar ritsen en het resultaat is een onvervalste surf-look. Een look die een ietwat nostalgisch Californisch kantje krijgt in combinatie met tie-dye-shirts en retrologo's. Zien voorbijsurfen bij onder meer Etro, Calvin Klein, Sportmax en Michael Kors.

4. Fluo

©Gamma-Rapho via Getty Images

Wat heel wat mensen onmogelijk achtten, is dan toch gebeurd: de jaren negentig zijn weer helemaal terug. En daar hoort uiteraard een flinke portie fluo bij. Met het fluolimoengroen als absolute topper, samen met fluoroze, fluo-oranje en fluogeel.

5. Wielerbroek

Wielerbroek. Fendi. ©Gamma-Rapho via Getty Images

We geven het toe: dit is de moeilijkste trend van de zomer, maar zeker een die u snel in het straatbeeld zal zien verschijnen zodra het weer het toelaat. Een lycra broek tot net boven de knieën. Ter compensatie graag gecombineerd met een elegant of uitgesproken chic bovenstuk. Deze zagen we - u raadt het al - voorbijfietsen bij Mugler, Chanel, Stella McCartney, Prada, Fendi en Roberto Cavalli.

Lees verder

Advertentie
Advertentie