sabato

Find-It-Bag: in deze bodybelts vind je meteen je sleutel

Eline De Rop lanceert handtassencollectie ©Sem Shayne

Eindeloos grabbelen in een overvolle tas, voor ontwerpster Eline De Rop was het dagelijks probleem. Haar oplossing: een riem waaraan je afzonderlijke, modulaire tassen haakt.

Altijd handig als je een nichtje hebt dat zowel muzikante, actrice áls model is. Accessoireontwerpster Eline De Rop aarzelde niet om Sylvie Kreusch in te schakelen als model voor haar lookbook.

‘Ik maakte al een tijdje riemen en kettingen. Maar omdat ik altijd mijn spullen kwijtraakte, besloot ik voor mezelf een tas te ontwerpen. Die moest eerder stoer dan vrouwelijk ogen. Bovendien hou ik niet zo van tassen die je in de hand moet dragen.’

©cvc

Het resultaat kreeg de naam SAM mee, oftewel Series of Aesthetic Manufacturing. Noem het gerust een riem waaraan je naar hartenlust kleine tassen toevoegt. ‘Aan de bodybelt kan je verscheidene stuks haken waarin je je favoriete spullen kunt opbergen: een telefoon, sleutels, geld. En sigaretten.’ (lacht)

Dat modulaire aspect vindt ze belangrijk. ‘Een tas moet je kunnen aanpassen aan de gelegenheid of aan je stemming. Bij mij thuis staan trouwens ook alleen maar modulaire meubels.’

©cvc

Louis Vuitton

Ook in de keuze van de productieplaats Andalusië speelde haar familie een rol. ‘Een deel van mijn familie woont daar. Bleek dat er in het stadje Ubrique heel wat lederateliers zijn. Onder meer Louis Vuitton heeft er een atelier, ze leveren daar echt kwaliteit.

Maar omdat de communicatie wat moeizaam verliep, zal de volgende collectie in Portugal worden vervaardigd. De kosten liggen daar ook wat lager.’

©Sem Shayne

‘Geen uniseks’

De eerste collectie telt tachtig stuks en de verkoop loopt prima, vertelt De Rop enthousiast. Op één boetiek vlak bij Eindhoven waarvan ze de eigenares per toeval leerde kennen na, vind je de collectie uitsluitend online. Haar tweede serie zou ze graag in Parijs aanbieden, al moet ze nog zien of de kostenstructuur dat toelaat.

SAM kan trouwens zowel door vrouwen als door mannen worden gedragen, maar noem het vooral geen uniseks. ‘Mijn stijl neigt wat naar die van mannen, maar meer moet je er niet achter zoeken.’

©cvc

‘Nu is er één collectie per jaar. Maar ik wil niet te gelimiteerd denken. SAM moet een echt bedrijf worden met meer accessoires in meer materialen.’ Met een diploma businessmanagement achter de hand moet dat wel lukken.

De eerste tassencollectie van Eline De Rop telt 80 stuks en kan zowel door vrouwen als door mannen worden gedragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie