sabato

New York Fashion Week: alles wat u moet weten

Supermodel Gigi Hadid op de show van Tom Ford. ©Patrick McMullan via Getty Image

De New York Fashion Week is van start gegaan, het begin van vier intense modeweken. Daarna trekt de modekaravaan van ontwerpers, modellen, stylisten, make-upartiesten en influencers naar Londen en Milaan, om op 5 maart af te sluiten in Parijs.

Tom Ford stuurde gisteravond al zijn mannen- en vrouwenmodellen op de catwalk voor de herfst- en wintercollectie van 2019. 

Vandaag om 9.30 uur lokale tijd in New York geeft designer Ralph Lauren de aftrap. Nog tot en met 13 februari duurt de New Yorkse modeweek. Op het programma: zo’n 100 shows van veelal Amerikaanse modehuizen als Marc Jacobs, Oscar De La Renta, Michael Kors en Carolina Herrera.

De no-shows

Toch zouden tijdens deze editie van de Fashion Week weleens de ‘afwezigen’ de talk of the town kunnen zijn. Zo zal het Amerikaanse label bij uitstek, Calvin Klein, uitblinken door zijn afwezigheid. Na het vertrek van de Belgische ontwerper Raf Simons cancelde het label dit seizoen zijn show in NY. Een opvolger voor Simons is nog niet bekend. Al draait de geruchtenmolen op volle toeren.

Ook de zussen en oprichtsters Kate en Laura Mulleavy van Rodarte, vorig jaar nog hét comeback-kid in New York, passen voor NY. Zij toonden afgelopen dinsdag al hun nieuwste collectie in Pasadena, Californië. Glamourkapsels en bloemenaccessoires zetten er de toon. 

Een andere grote afwezige is Victoria Beckham. Vorig jaar trok ze voor het tienjarig bestaan van het merk naar Londen. Een oversteek die haar blijkbaar is bevallen. Dit seizoen staat de runway van Beckham opnieuw in Londen. 

On the show 

View this post on Instagram

❤️ @kaiagerber in fall 18.

A post shared by Francesco Ragazzi (@palmangels) on

Nieuwkomer Palm Angels, het streetwearmerk opgericht door Francesco Ragazzi, de huidige artdirector van Moncler, koos voor zijn debuut wel voor de Big Apple. De beroemde fans Kendall Jenner, Kaia Gerber en Pharrell Williams zorgden mee voor de hype van het merk en het wordt dus drummen om binnen te geraken. Palm Angels gaf op Instagram twintig felbegeerde zitjes weg voor de show.

Ook de Vietnamese ontwerper Cong Tri, van het gelijknamige label, waagt zich voor de eerste maal aan de catwalk. Eerder verbaasde hij de fans van Katy Perry met excentrieke podiumoutfits. De meest geanticipeerde comeback is die van Helmut Lang op maandag 11 februari. De laatste show van het merk dateert van september 2017. 

Op woensdag 13 februari showt Marc Jacobs als laatste grote label op de New Yorkse runway. Al is het officiële catwalkgebeuren maar een deel van het modegebeuren. Gezien de grote concentratie van modetoppers is de Fashion Week ook het uitgekiende moment voor kleinere merken om pop-upshowrooms op te zetten en allerhande side-events te organiseren. Vanaf 15 februari trekt het modecircus dan naar Londen. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie