Next gen Belgische ontwerpers | Glenn Martens

De next gen Belgische ontwerpers draait in de modewereld mee op het hoogste niveau. Tot de top behoort ook Glenn Martens, creatief directeur van Diesel én Y/Project.

De drukst bezette man in de modewereld, dat is Glenn Martens (40). De Bruggeling slaagt er niet alleen in de leiding te nemen over twee merken, hij neemt ook graag de tijd om zich af en toe op een fantastisch zijproject te storten.

Nadat hij eerst interieurarchitectuur studeert, begint zijn verhaal pas echt aan de Antwerpse Modeacademie, waar hij zich als een van de absolute toptalenten laat kennen. Na zijn afstuderen gaat hij als junior designer aan de slag bij Jean Paul Gaultier, wordt assistent van Yohan Serfaty, oprichter en creatief directeur van het label Y/Project en werkt als ontwerper of consultant voor onder meer Hugo Boss, Bruno Pieters en Weekday. In 2012 lanceert hij zijn eigen vrouwenlijn, maar wanneer Serfaty in 2013 overlijdt, stopt Martens abrupt met zijn eigen merk om Y/Project over te nemen.

Advertentie
Martens heeft met zijn voorliefde voor deconstructie en opvallende prints de fun weer in de mode gebracht.
©Getty Images

In een paar seizoenen tovert hij het luxueuze mannenlabel om tot een sexy, uniseks merk met silhouetten die de grenzen van het genderdenken opzoeken en historische referenties vrolijk mixen met street-invloeden – onder meer Rihanna is grote fan.

Het momentum van Glenn Martens

Zijn creatieve flair blijft niet onopgemerkt, want Martens wordt ook gevraagd als creatief directeur van het ingedommelde denimmerk Diesel. Hij slaagt er al drie jaar lang vlotjes in om de twee functies te combineren.

Advertentie
Advertentie
©Getty Images

In januari vorig jaar mocht Martens bovendien eenmalig de haute-couturecollectie van Jean Paul Gaultier op zich nemen. Zo werd hij dé naam die over de tongen ging, met drie met superlatieven overladen defilés in één maand tijd, van streetwear tot haute couture.

Daarom was 2020 het jaar van modeontwerper Glenn Martens

In zijn jongste collectie voor Y/Project toont hij zijn voorliefde voor deconstructie, bewerkt hij jeansstoffen en opvallende prints. En voor zijn recentste show van Diesel laat hij liefst 200.000 doosjes Durex-condooms op de catwalk los. ‘Een succesvol leven wil zeggen dat je sekspositief bent, plezier maakt en van het leven geniet op een respectvolle en veilige manier’, laat hij daarover optekenen.

©Getty Images

En de kleren? Die zijn ook behoorlijk sexy, met jeansbroeken die deels transparant zijn, minimale topjes en verduiveld korte jurken. Kortom, Martens heeft de fun weer in de mode gebracht.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer