sabato

Royal shopping: de mooiste accessoires met een vleugje Lady Di

Camelkleurige leren handschoenen, Natan Couture, Prijs op aanvraag

Corona en Brexit ten spijt, dankzij series als The Crown en Bridgerton reizen we, althans mentaal, nog even gretig naar Britse oorden. En dat laat ook in onze garderobe zo zijn koninklijke sporen na.

Lange handschoenen

In de tijd dat de dieren nog praatten en internet scifi was, kwam geen man de deur uit zonder hoed en geen vrouw zonder handschoenen. Het indrukwekkendst waren de avondhandschoenen tot midden de onderarm, of de operahandschoenen die bijna tot aan de oksels reikten, zoals bij Audrey Hepburn in de film ‘Breakfast at Tiffany’s’.

Handschoenen met bloemenprint, Giambattista Valli haute couture, prijs op aanvraag

In Engeland verkoos een knuffelende, handenschuddende Lady Di vroeger blote handen, maar Elizabeth II zul je zelden zonder handschoenen zien. En daarin is ze tegenwoordig niet alleen. Haar favoriete accessoire maakte het afgelopen voorjaar al indruk op de rode loper, dankzij de actrices Margot Robbie en Zoë Kravitz.

En in het najaar spotte je ze in de wintercollecties van onder meer Sportmax, Fendi, Marine Serre en Valentino. Bijkomend argument: zo’n handschoen is niet alleen ontzettend elegant, maar in deze coronatijden ook heel erg praktisch. Dus waarom kiezen voor wegwerprubber als er ook (vegan) leder is? 

Marineblauwe handschoenen in nappaleder, Max Mara, 175 euro

Zebraprint handschoenen, MM6 van Maison Margiela, 220 euro

Duotone lamsleren handschoenen, Burberry, 370 euro

Zwarte leren handschoenen, Marni, 480 euro

2. Lady bags

De gesprekspartners van Margaret Thatcher zouden er beducht voor zijn geweest: het moment waarop de Britse premier naar haar wapen greep. In haar handtas verdwenen niet alleen top secret documenten. Snedige argumenten in de vorm van mysterieuze kattenbelletjes (ja, echt waar) kwamen er ook uit tevoorschijn. ‘Gehandbagged’ word je sindsdien als men je op ongevoelige wijze neersabelt.

Zwarte ‘Traviata’, Launer, prijs op aanvraag

Met dank aan de Netflix-serie ‘The Crown’ beleeft Thatchers favoriet een nieuw gloriemoment. Ondanks de koele verstandhouding tussen The Iron Lady en The Queen deelden ze een liefde voor Launer. Zeg maar het Britse equivalent van Delvaux: stevige, minimalistische en toch verfijnde handtassen.

Die ‘ladylike’ stijl is trouwens in. De ‘Lady Dior’, vernoemd naar prinses Diana, doet het nog altijd goed. En zopas herdoopte Gucci zijn iconische hobotas tot ‘Jackie 1961’, als eerbetoon aan zijn populairste influencer, wijlen first lady Jackie Onassis Kennedy.

Jackie 1961, Gucci, prijs op aanvraag

St. Honoré, Dior, prijs op aanvraag

'Twin Frame’, Ratio et Motus, 1300 euro

Georgia, Wandler, 790 euro

3. Broches

Sinds broches een eeuwigheid geleden in de bronstijd ontstonden als handigheidje om kleding mee vast te pinnen evolueerden ze tot decoratieve spelden en later tot pompeuze statusstukken en statements om je persoonlijkheid in de verf te zetten.

Mug in metaal en leder, JW Anderson, 350 euro

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright pende een hele biografie neer op basis van haar broches. En vorig jaar nog jaagde Lady Hale, de toenmalige voorzitster van het Britse hooggerechtshof, haar collega’s de stuipen op het lijf met een fonkelende vogelspin op ware grootte. Al schrok ze er Johnsons brexit niet mee af.

Ook een nieuwe generatie pinners staat al klaar. Popprinses Billie Eilish schuwt sexy kleren, maar speldt wel diamanten op. En ook acteur en stijlicoon Timothée Chalamet doet mee. 

‘Strass Brooch’, Louis Vuitton, prijs op aanvraag

Voor vrolijke vogels, Tiffany & Co., prijs op aanvraag

Maretaktwijgjes, Ole Lynggaard Copenhagen, prijs op aanvraag

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie