Trend: de opkomst van designerdiamanten

Van Gucci tot Prada: steeds meer modehuizen lanceren een collectie hippe haute-gammejuwelen.

Toegegeven: diamanten en echte joaillerie waren de jongste decennia wat van hun luister verloren. Tot nieuwe merken als Messika en Repossi de juwelenwereld opblonken met verfrissende bohemien luxeontwerpen. Dat ontging ook de modehuizen niet: velen kwamen dit seizoen met een eigen juwelenlijn in écht goud, van kleine gouden ontwerpen tot heuse haute joaillerie.

Gucci

Advertentie
Advertentie
©Gucci

Voor Gucci is het menens: het Italiaanse luxehuis opende zijn eerste juwelencollectie meteen in een nieuwe boetiek op de Parijse Place Vendôme, hét historische centrum van de haute joaillerie. Met mystieke figuren en gekleurde stenen is ‘Hortus Deliciarum’, de eerste haute-joaillriecollectie van Gucci, de perfecte voortzetting van de glimmende droomwereld waarmee Alessandro Michele de verkoopcijfers sinds 2015 door het dak jaagt.

Advertentie

Spelend met diamanten, toermalijnen en lavendelkleurige saffieren en met rijkelijke barokelementen maakte hij 200 juwelen die om op te eten zijn. De haute-joailleriecollectie van Gucci is gemaakt met traceerbare materialen. Verkrijgbaar in de Gucci-boetiek in Parijs.

Giorgio Armani

Advertentie
©Armani

Na al die jaren vond ook Giorgio Armani de tijd rijp om met haute joaillerie te beginnen. De collectie, ontworpen onder het alziend oog van mister Armani himself, sluit aan bij zijn modecollecties en moet in eerste instantie zijn haute-coutureklanten bedienen.

Advertentie

De recent gelanceerde collectie bestaat uit 48 stuks. Van pendeltjes met de bekende Armani-logo’s, tot bloemen in zwarte onyx met diamanten. Maar ook de gekende sterretjes van diamant die refereren aan de sterrenhemel die vaak in zijn collecties terugkomt. Beschikbaar bij Giorgio Armani in Milaan, Londen en New York en wereldwijd via de website.

Prada

Voor Prada-fans leest het als een quiz in 18-karaats vraagstukken. Gouden robotjes? Fall/winter 2018. De banaantjes? Zowel fall/winter 2018 als spring/summer 2011. En de rozen, een bekende herhaling in het canon van Miuccia Prada.

De halskettingen en oorringen zijn een eerste kleine stap in de juwelenwereld - geen haute joaillerie, maar eerder ‘fine joaillerie’ in (wit)goud met diamanten. Daarmee zet het Italiaanse modehuis dankzij de speelse, ironische figuurtjes alvast zijn herkenbare stempel in het nieuwe speelveld. Vanaf 550 euro, verkrijgbaar in de Pradaboetieks en online.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer