sabato

Van bloemenprints in XXL-versie tot nog meer ruiten: de trends van het najaar

Boomen met bloemen ©Philip Van Bastelaere

De nazomer is nog maar net in zicht, en de mode kijkt al reikhalzend uit naar de winter. Of liever: naar de wintermode, want die bruist dit seizoen meer dan ooit van kleur.

Hey, bourgeois!

©Philip Van Bastelaere

Wat? De renaissance van de bourgie-look.

Hoezo? Opluchting voor wie nooit overtuigd geraakte van de nonchalante 'comfy' looks. Inspiratie in de mode komt al even uit de jaren 70, vandaag met de nadruk op de bourgeoisiestijl van weleer. Denk nette laarzen, zedige bloesjes, een fijn riempje en een coole zonnebril ter compensatie.

Gezien bij? Chanel en Burberry, maar vooral bij Celine, waar Hedi Slimane zijn vroegere glittermode achter zich liet om op succesvolle ontdekking te gaan in de archieven en het très chique verleden van het Franse luxehuis.

Kruis erover

©Philip Van Bastelaere

Wat? Nog meer geruite patronen dan vorig seizoen.

Hoezo? Ruiten zijn dé trend waar geen vervaldatum op staat - of toch niet voor de volgende seizoenen. Maar vóór u denkt dat we in herhaling vallen: de tartans, de geblokte ginghamprints en de madraspatronen veranderen wel degelijk met het seizoen en worden steeds opvallender en groter. Wij gokken dat ze zo groot zullen worden dat je er uiteindelijk geen ruiten meer in herkent, waarna het vast opnieuw begint.

Gezien bij? Xandres, Scotch & Soda, Gucci, Woolrich en Dior, dat zelfs het klassieke barjasje stoer maakte met megaruitenprints.

Lederkoorts

©Philip Van Bastelaere

Wat? Lederen kledingstukken maken een comeback.

Hoezo? Bij lederen kleding is de associatie snel gemaakt met spannende dingen: van motorrijden tot veel meer. Maar wees niet verbaasd wanneer je meer leder in de rekken ziet: vanaf dit seizoen kan het minimalistisch modieus dankzij (al dan niet nep)lederen jurken, hemden en broeken. Voor de maximalisten ook in andere kleuren dan zwart en camel.

Gezien bij? Acne Studios, Hermès en Tod's, waar comfortabele lederen outfits de stevige rode draad van het seizoen vormden.

Ken uw kleuren

©Philip Van Bastelaere

Wat? Een optimistisch kleurenpalet.

Hoezo? Deze winter wordt misschien wel de meest zomerse in jaren. Dat heeft niet met het klimaat te maken, maar met de catwalk die wordt overspoeld door een regenboog van monochrome outfits in die typische United Colors of Benetton-kleuren van de nineties, zoals indigo, vermiljoenrood, fuchsia, turkoois en citroengeel.

Gezien bij? Louis Vuitton, Natan Couture, Emporio Armani en Max Mara, waar een trio modellen, elk van kop tot teen in een andere powerkleur, de show stal.

Boomen met bloemen

Boomen met bloemen ©Philip Van Bastelaere

Wat? Bloemenprints, maar dan in een XXXL-versie.

Hoezo? Bloemen: snoezig of tuttig? Nee hoor, niet als de tekeningen of kledingstukken extra large zijn. Net zoals de ruitenpatronen worden ook de florale prints groter met het seizoen. En als dat nog te tuttig is, combineer dan gewoon met elektrische kleuren of met... nog meer bloemen: net als de bloemenperkjes in een wilde tuin.

Gezien bij? Christian Wijnants, Duro Olowu en Prada, waar opgenaaide zijden boeketten een tegenwicht vormen tegen de militaire stoffen en zware zwarte boots.

Lees verder

Advertentie
Advertentie