Vertrek op citytrip Parijs met een Belgisch tintje

Van een boetiek vol beauty, tot een sterrenrestaurant of een cocktailbar met kunstig interieur: dit trio landgenoten kleurt je citytrip Parijs zwart-geel-rood.

1 | Dries Van Noten

Het is een galerie op de hoek van de Rue Bonaparte die Dries Van Noten omtoverde tot zijn elfde winkel wereldwijd. Parijs is zo de enige stad ter wereld waar het label naast een aparte mannen- en vrouwenboetiek ook een volledig pand inpalmt met accessoires, juwelen en zijn groeiende collectie parfums en cosmetica.

Advertentie
Deze galerie op de hoek van de Rue Bonaparte werd – met huisdesigner Gert Voorjans – omgetoverd tot de eerste Dries Van Noten-boetiek gewijd aan de parfums en make-up.
©Jean-Pierre Gabriel
Advertentie
Citytrip Parijs | De nieuwe winkel van Dries Van Noten

2 | Mallory Gabsi

De Belgische chef Mallory Gabsi was zelf al een ster op de Franse televisie en sinds begin dit jaar hangt er ook een van Michelin aan de gevel van zijn restaurant vlak bij de Arc de Triomphe. Hoog tijd dat Vlaanderen kennismaakt met de uitgeweken Brusselaar.

Gabsi wilde een gezellige sfeer die hem deed terugdenken aan de avonden bij zijn grootouders, maar wel met de grandeur van weleer.
©Agence Clic gauche
Advertentie
Advertentie
Citytrip Parijs | Restaurant van ster(renchef) Mallory Gabsi

3 | Ramy Fischler

De uit Anderlecht afkomstige designer Ramy Fischler shaket de stijlelementen goed dooreen in Cravan, een nieuwe cocktailbar die zich uitstrekt over de vier verdiepingen van een zeventiende-eeuws herenhuis in Saint-Germain-des-Prés. ‘Het lijkt alsof je je in de coulissen van een theater bevindt’, klinkt het.

Met Cravan kon Fischler zich uitleven. De interieurs zijn dadaïstisch, een mix & match van stijlelementen die op de een of andere manier toch bij elkaar passen.
©Vincent Leroux
Advertentie