5 hartverwarmende winterrecepten van sterrenchef Nicolas Misera

Van comfy risotto met boschampignons tot zalige ravioli met txistorraworst: verwarm je met deze vijf winterse recepten van sterrenchef Nicolas Misera.

1 | Risotto met boschampignons

Deze met boschampignons is een van de duizenden risottovarianten die je kunt verzinnen. Zelfs de meest basic versie is verrukkelijk, met alleen een klontje boter en veel Parmezaanse kaas. Kortom: heerlijke comfortfood, ideaal voor gure dagen, en ook perfect als bijgerecht bij een stukje vis of vlees.

Advertentie
Recept | Risotto met bospaddenstoelen à la sterrenchef Nicolas Misera
Advertentie
Risotto met boschampignons.
©Eva Beeusaert

2 | Tartaar van zeebaars met tomatenvinaigrette

Zeebaars is erg mild van smaak en de stevige textuur leent zich perfect voor een rauwe bereiding als tartaar. Misera voegt er veel pittige smaakmakers aan toe, zodat je bij elke hap een volledig smaakpalet krijgt: van het ziltige van de zalmeitjes tot de zoetzure, ‘smokey’ flavour van de gegrilde pruimen.

Recept | Tartaar van zeebaars met tomatenvinaigrette à la Nicolas Misera
Advertentie
Advertentie
Tartaar van zeebaars met tomatenvinaigrette.
©Eva Beeusaert

3 | Ravioli met txistorraworst

Txistorra is een heerlijke streekspecialiteit uit Baskenland: een worst van varkens- en of rundvlees met veel specerijen, zoals gerookt paprikapoeder. In dit gerecht combineert de chef de worst met ravioli met een vulling van ‘nduja, mozzarella en Parmezaanse kaas.

Recept | Ravioli met txistorraworst à la sterrenchef Nicolas Misera
Ravioli met txistorraworst.
©Eva Beeusaert

4 | Sint-jakobsnoten met sakeroomsaus en wulken

In een beurre blanc vervang je de witte wijn door sake, wat goed past bij vis en schaaldieren. Dat geeft de saus een zoete twist en een vollere, bijna ‘vlezige’ touch. Daarbij serveert de chef een crème van prei en enkele wulken. Om jezelf de moeite te besparen adviseert hij om ze voorgekookt bij een vishandel te kopen.

Recept | Sint-jakobsnoten met sakeroomsaus en wulken à la Nicolas Misera
Sint-jakobsnoten met sakeroomsaus en wulken.
©Eva Beeusaert

5 | Artisjok met tomaat-garnaal

Eindigen doen we met een feestelijk recept dat visueel erg mooi staat op tafel, vindt de sterrenchef. Het zijn trouwens eigenlijk twee gerechten in één: je eet eerst de vulling, en daarna de blaadjes en het hart van de artisjok, gedipt in de dragonvinaigrette.

Artisjok met tomaat-garnaal à la sterrenchef Nicolas Misera
Artisjok met tomaat-garnaal.
©Eva Beeusaert
Advertentie