August, Antwerpen

Chef Nick Bril bewijst zijn talent in de brasserie van hotel August in Antwerpen.

Advertentie
August, Antwerpen
©Robert Rieger

Caesarsalade. Tarbot met beurre noisette. Steak tartaar. Wie de kaart van August leest, zou niet vermoeden dat die bedacht is door Nick Bril, de tweesterrenchef die bekend staat om zijn ingewikkelde gerechten, afgewerkt met bloempjes, scheuten en minikruiden. Nick Bril koos voor gerechten die recht voor de raap en hoog op smaak zijn. Voor de uitvoering is Pieter Starmans verantwoordelijk, een chef met ervaring in het Bril-universum. Starmans heeft het in de vingers om vertrouwde gerechten - een côte à l’os, een krokante zwezerik - nieuw leven in te blazen zonder dat het bombastisch wordt.

HET RESTAURANT Dit voormalige Augustinessenklooster uit 1912 is nu een luxehotel. Architect Vincent Van Duysen tekende sobere, elegante ruimten met veel natuurlijk licht en respect voor het verleden. Zijn ingrepen zijn alomtegenwoordig: de architect ontwierp zelfs het servies.

AAN HET FORNUIS August ligt naast The Jane, en dat was voor Nick Bril, de chef van het tweesterrenrestaurant, een extra reden om betrokken te raken bij dit ambitieuze project. Hij superviseert de keuken en vaardigde zijn rechterhand Pieter Starmans af als executive chef.

HET AANBOD August serveert vanaf 7 uur ‘s morgens ontbijt. Het restaurant is open voor lunch en diner. En tussendoor kan je er terecht in de bar.

REKENING ‘Bar bites’ kosten tussen 7 en 38 euro. Voor een hoofdgerecht betaal je gemiddeld 29,5 euro.

Advertentie
Advertentie

august-antwerp.com, Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen, 03/500.80.80

Advertentie