sabato

Bar Alberte, Gent

Bar Alberte, Gent

Originele en steengoede gerechten in een gezellige gastrobar.

HET RESTAURANT Toen het anti-chique Alberte in 2014 opende, was het een voorloper in de sharingtrend, en een schot in de roos.

AAN HET FORNUIS Tom Pauwelyn is 26 en heeft veel in zijn mars. Voor hij hier in 2017 begon, werkte hij bij Roots, De Superette, Table d’Amis, J.E.F., In De Wulf en Relæ (Kopenhagen). Quinten Calliauw en Annelies Lowies staan hem bij.

WINE & CO. Goed gemaakte natuurwijnen kregen van meet af aan een prominente plaats. Ze worden ook per glas geserveerd.

DE BUURT Zoals het past, ligt deze gastrobar niet in het propere centrum, maar in de rauwere buurt van Gent-Dampoort.

REKENING Een gerecht kost gemiddeld 16 euro. Lunch (één gerecht om te delen plus een individueel hoofdgerecht en dessert) voor 28 euro, diner (zes bordjes om te delen) voor 45 euro. 

alberte-gent.be, Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent, 0489/21.12.10

Bar Alberte Gent ©Piet De Kersgieter

Lees verder

Advertentie
Advertentie