Bar Brutal, Barcelona, Spanje

Rode banken, ruwe muren, een namaaktonijn boven de toog. Afro-, jazz- en flamencobeats staan garant voor een dynamische vibe.

Op het bord De verrukkelijke gerechten zijn in perfecte harmonie met de wijn; er staan meer dan 300 biologische en biodynamische wijnen op de kaart. Je bent vrij om tapas te mixen met hoofdgerechten. Sharen is de boodschap.

In de keuken Deze hippe, stoere tapasbar in El Born, het oude hart van Barcelona, is van de Italiaanse tweelingbroers Max en Stefano Colombo, die in Barcelona een fenomeen zijn met verscheidene conceptuele restaurants (onder meer het Venetiaanse Xemei). Zij werken hier met de Venezolaanse chef Nestor, die tot de essentie van de mediterrane keuken wil komen met verse, seizoensgebonden, plaatselijke producten in natuurlijke bereidingen. Het product moet voor zich spreken.

Advertentie
Advertentie

In het geheugen Rode banken, ruwe muren, een namaaktonijn boven de toog. Afro-, jazz- en flamencobeats staan garant voor een dynamische vibe. Rijen wachtenden, maar het gaat vlot. En ze zijn supervriendelijk!

Aan te bevelen Je wordt gelukkig van de ansjovis die smelt op de tong, van frisse, zilte coquilles, van Libanese labneh met munt, peer en dukkah, geroosterde noten. De nagerechten zijn een feest, probeer de merengue met citroencrème en crumble.

Advertentie
Advertentie

Op de rekening Vanaf 11 euro voor de tapas en vanaf 17,90 euro voor een fles biowijn.

Carrer Princesa 14, Barcelona 08003, tel. +34.9.33.19.98.81, barbrutal.com

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer