sabato

Brasserie Julie, Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)

Brasserie Julie, Dilbeek

Een luxueuze brasserie in een voormalige hoeve met heerlijke klassiekers op de kaart.

Chef Thomas Locus van Brasserie Julie, Dilbeek.

Ook al was hij nog maar 32, toch durfde Thomas Locus het aan om begin 2017 zijn gastronomisch restaurant Bistro Margaux te sluiten. Dat leek een bizarre beslissing, want het jonge talent had zich in geen tijd een ster bij Michelin en een hoge score van 17/20 bij Gault&Millau gekookt. Maar Locus wilde het anders, hij besloot de soort brasserie te openen waar hij zelf graag zou eten. Met een op de graat gegrilde tarbot met bearnaisesaus, een rog in kappertjesboter en een hoevekip met appelmoes. Brasserie Julie, de opvolger van Bistro Margaux, was een instanthit.

HET RESTAURANT Een imposante glazen wijnkast, een plafond met witte balken en een lange bar, bezet met natuursteen. Deze brasserie is van de luxueuze soort. Ook de borden die hier op de blankhouten tafels belanden, ademen klasse.

AAN HET FORNUIS De getalenteerde chef Thomas Locus bouwde zijn gastronomisch restaurant om tot een brasserie en die make-over heeft hij met brio tot een goed einde gebracht.

MUST-EAT Ga voor een klassieker, zoals de op karkas gebraden hoevekip of een entrecote.

DE BUURT Brasserie Julie is gevestigd in een voormalige hoeve op het dorpsplein. Rust en parkeerplaatsen genoeg en toch op amper 10 minuten van de afrit van de Brusselse Ring.

REKENING Een hoofdgerecht kost hier gemiddeld 31 euro.

brasseriejulie.be, Dorpsplein 3, 1700 Sint-Martens-Bodegem, 02/460.05.45

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie