Café du Parc in Oostende | Opgefrist, lekker en betaalbaar

Shannah Zeebroek heeft weer schwung gegeven aan de brasserie van het Oostendse Hotel du Parc, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Arno. James Ensor. Albert Einstein. Het lijstje met voormalige klanten van Hotel-Brasserie du Parc is indrukwekkend. Het art-decogebouw op 250 meter van het strand is al sinds het begin, in 1929, een magneet voor al wie in Oostende woont of er tijdelijk aanspoelt.

La Rigue in Knokke-Heist | Duur en chaotisch, maar lekker eten bij Peter Goossens
Advertentie
Advertentie

De jongste jaren kwam er sleet op dat monument. Achter de gevel met gestileerde letters en de glas-in-loodramen met bloemenmotief installeerde zich elegant verval: de magneet trok meer ergernis dan bewondering aan.

Sinds afgelopen zomer is er eindelijk nieuw leven op het hoekpand vlak bij het Kursaal. Zowel het hotel als de brasserie is opgefrist, gelukkig zonder een einde te maken aan de bruinrode tegelvloer met dominomotief en het plafond met gestileerde takken. Zelfs de oude minimalistische klok bleef aan de muur.

Aan reservaties doet Café du Parc niet, het is wachten tot er een plekje vrijkomt.
©Kim Vanbesien
Advertentie
Advertentie

Ook Shannah Zeebroek, die we nog kennen als sterke vrouw achter sterrenchef Willem Hiele, maakt deel uit van de vernieuwingsoperatie. De zaakvoerster herdoopte de brasserie tot Café du Parc. Moeten brasseriefans daardoor het ergste vrezen? Kun je er voortaan alleen nog spaghetti eten? Dat valt mee. Café du Parc opent al om 7.30 uur voor het ontbijt – een pistolet met garnalen kost 8 euro. Op de eetkaart staan twaalf gerechten, van kaaskroketten (16 euro voor twee) tot bouillabaisse (26 euro). Voor een menu (drie gangen) met champagne betaal je 69 euro.

Aan reservaties doet Café du Parc niet, dus is het op een drukke, druilerige vooravond wachten tot er een plekje vrijkomt. Ook daarna is geduld een mooie deugd: het dunbevolkte zaalteam is niet opgewassen tegen de volkstoeloop. Twee garnaalkroketten (19 euro), oerklassiek met gefrituurde peterselie en een schijfje citroen, maken het wachten goed. De vulling had lopender gemogen en de korst minder dik, maar het is wel een royale kroket vol smaak. Hier kom je voor terug.

Restaurant Dunas in Knokke-Heist | Een dure mislukking

Dat geldt ook voor een pittige rundstartaar (22 euro) met stukjes augurk, sjalot, peterselie en gekonfijt mosterdzaad. Het vlees is niet met de hand gesneden, maar gemalen, waardoor het minder beet heeft. Maar er komt tuinkers met een fijne dressing bij, dat wel. Lekkere frieten liggen op een kantpapieren onderlegger.

Het is het soort retrolook die, samen met de sympathieke sfeer en het degelijke eten, van dit café een brasserie maakt die met schwung de volgende honderd jaar inzet.

Café du Parc

Marie-Joséplein 3, 8400 Oostende
Tel. 059/79.05.40 | hotelduparc.be
Dagelijks open van 7.30 tot 19 uur
Geen reservaties

Rekening

46 euro per persoon (41 euro eten en 5 euro dranken).

Decibel

Een stevige 70 dB, met pieken tot 81 dB.

Advertentie

Drinken

De dertien wijnen per glas, vanaf 6 euro, zijn kort beschreven. Het Café verwent vooral bierliefhebbers, met negen bieren op vat en artisanale bieren op fles.

Kom ik terug?

Met plezier. Nostalgie, degelijke gerechten en correcte prijzen zijn maar zelden op één adres verenigd. Al kom ik alleen nog als het niet te druk is.

Advertentie