sabato

Café Nizza, Stockholm, Zweden

Café Nizza, Stockholm, Zweden

Een coole plek, zowel voor een lekker glas natuurwijn met wat hapjes als een viergangenmenu.

Café Nizza, Stockholm, Zweden

GETIPT DOOR Marcelo Ballardin (Door 73, blz. 37). De chef van Oak in Gent reist de wereld rond, maar noemt dit een van zijn ‘favoriete plekken buiten België’. ‘Het is geen chic of duur adres. Het eten is simpel en zit toch vol smaak. Ik ben een fan van hun pastagerechten. En ze hebben een verbazend goeie wijnkaart, met natuurwijnen, maar ook grote bourgognes.’

HET RESTAURANT Samen met een ouderwets geruite tegelvloer, witte tafellakens en Thonet-stoelen doet de ontspannen sfeer in dit buurtrestaurant denken aan een Franse bistro met wijnbar. Een coole plek, zowel voor een lekker glas natuurwijn met wat hapjes als een viergangenmenu.

AAN HET FORNUIS De jonge Franse chef Jack Guyonvarch creëert met zijn gerechten een bistronomiegevoel.

DRINKS & CO. Zeer mooie drankenkaart met cider, bier en veel natuurwijn: 15 wijnen zijn ook per glas te krijgen.

OP HET MENU Gerechten die doen denken aan een mix van Frans-Italiaans en Zweeds. Een brandade wordt afgewerkt met groene asperges en rabarber, bij rundstartaar komen gepekelde radijzen en bij tomaten en mascarpone komt een vinaigrette van frambozen.

REKENING Een hoofdgerecht kost gemiddeld 268 Zweedse kronen (24,5 euro).

 cafenizza.se, Åsögatan 171, Stockholm, Zweden, +46.86.40.99.50

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie