sabato

Calmos, Sint-Gillis

Calmos Brussel

Modefotograaf Serge Leblon wisselt zijn plek achter de camera af met de toog van zijn pas geopende wijnbar.

WIJNBAR Stijlvol café, met een knipoog naar vroeger. Vanaf 17 uur is het al dringen - op anderhalve meter - voor een tafel.

ACHTER DE TOOG Serge en Marc, amateurs van fruitige wijnen, waren het zat om de helft van hun salaris op te doen in de wijnbars van de bovenstad. Ze richtten dus hun eigen zaak op, zetten de wijnen waar ze zelf van houden op de kaart en schakelden Barbara in. Kwestie van wat meer op hun gemak te zijn.

OP HET MENU Snacks op zijn Frans, heerlijke rillette van makreel, en, als ‘guest star’, een onweerstaanbaar ei met mayo. Het café is, na de lockdown,  opnieuw open, en de lekkere hapjes komen vanaf juli weer op de kaart.

DRINKS & CO. Wijn en bier, ze zijn hier altijd natuurlijk of artisanaal. 

TIP Iets verderop is er Fernand Obb Delicatessen, waar de garnaalkroketten verkozen zijn tot ‘de beste van Brussel’.

REKENING ‘Ei mayo’ voor 4 euro, een charcuteriebordje voor 12 euro. 

facebook.com/Calmos-Bistroquet-Vin-en-Vrac-106296970761033/, Taminesstraat 1, 1060 Sint-Gillis, 0475/66.51.84

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie