sabato

De Buffel, Gent

De Buffel, Gent ©Piet De Kersgieter

In deze kroeg kan je aperitieven met tapas erbij, maar ook blijven zitten voor een hoofdgerecht.

HET RESTAURANT De Buffel ontleent zijn naam aan een gigantisch schilderij van straatkunstenaar Roa op een muur die in 2015 werd gesloopt. In deze kroeg kan je aperitieven met tapas erbij, maar ook blijven zitten voor een hoofdgerecht en dessert, in een lekker drukke sfeer.

AAN HET FORNUIS De jonge kok Sébastian Van Hyfte begon als keukenmedewerker in De Stokerij, de brasserie van David Claes. Hij werkte er zich snel op tot chef en nadat Claes in 2018 De Buffel overnam, verkaste hij naar hier.

DRINKS & CO. Een originele bierkaart, een kleine wijnkaart én wisselende suggesties voor beide. Voorts klassieke apero’s, cocktails, huisgemaakte drankjes zoals notenporto en dito limonade.

TIP Een gewaardeerde geste: de uitbaters houden rekening met de spontane caféganger en reserveren nooit alles vol.

REKENING Tapas kosten gemiddeld 8,5 euro, voor een hoofdgerecht betaal je zo’n 22 euro. (BV)

 debuffel.be, Gandastraat 19A, 9000 Gent, 09/398.29.08


Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie