De nieuwe bistro van L’air du temps verrast in elk gerecht

Geen kaaskroket in de nieuwe bistro van L’Air du Temps van chef Sang Hoon Degeimbre. Wél veel verrassingen, vindt culinair recensent Jan Scheidtweiler.

Vertige, San, Anju. Wervelwind Sang Hoon Degeimbre lijkt om de paar jaar wel een nieuw restaurant uit zijn mouw te schudden. Je zou bijna vergeten dat zijn voornaamste project het tweesterrenrestaurant L’Air du Temps is, in een grote witte vierkantshoeve in de velden van Éghezée. In één vleugel van die hoeve heeft de chef vorige maand alweer een nieuwe zaak ge­opend. Die heet gewoon Bistro. Degeimbre opent er alleen ‘s middags de deuren. Zo bevrijdt de brigade van L’Air du Temps zich van de lunch en kan ze zich op de avonddienst focussen.

Restaurant Babú in Gent | Betaalbaar comfortfood op hoog niveau
Advertentie
Advertentie

In Bistro hangen gestileerde blaadjes in vele tinten groen aan het plafond. Grote ramen kijken uit op een tuin. En ook in het menu komt de moestuin van vijf hectare rond de boerderij dichtbij. Bij duif serveert Bistro een jus op basis van honingklaver (36 euro), bij geroosterde wortels komen Oost-Indische kers en biquinho-pepertjes (18 euro). Twee van de acht gerechten zijn vegetarisch: Degeimbre is er de man niet naar om in een bistro gewoon kaaskroketten te serveren.

In één vleugel van zijn tweesterrenrestaurant L’Air du Temps, in een grote witte vierkantshoeve in de velden van Éghezée, opende Sang Hoon Degeimbre vorige maand zijn nieuwe zaak Bistro.
©Pieter D'Hoop - www.pdsign.be

Tijdens een van de eerste middagen staat hij zowaar zelf in de open keuken. Toch blijkt dat niet echt de bedoeling: de vaste chef is Benjamin Denis, een oudgediende van Le Cor de Chasse en Couvert Couvert.

Advertentie
Advertentie

Zoals je dat in een bistro verwacht, zijn de gerechten hier simpel en direct, al heeft Degeimbre in zowat elke bereiding een verrassende twist gelegd: zo werkt hij de bistroklassieker prei-vinaigrette af met citrusdashi en ansjovis (21 euro). Gegrilde spruiten zijn gelakt met miso en vormen een geslaagde aardse combinatie met mooie langoustines, al is de Griekse yoghurt die erbij ligt eerder zout dan friszuur (25 euro). Wat te weinig gekruide aardappelpuree en zacht gegaarde forel – meer gekonfijt dan gebakken – krijgen interessant gezelschap van Koreaanse kimchi, een verwijzing naar het geboorteland van de chef (32 euro). De grootste verrassing zit in het nagerecht. Flinterdunne schijfjes knolselder krijgen dezelfde behandeling als in een crêpe suzette en baden in een licht lopende sinaasappelsaus (12 euro): de associatie werkt wonderwel.

Met zijn creatieve gerechten, bijzondere ligging en redelijke prijzen is deze bistro een toffe aanwinst: chef Degeimbre heeft een geslaagd restaurant aan zijn lijstje toegevoegd.

Deze zaak werd door de Sabato-recensent anoniem en betalend bezocht.

Bistro

| Rue de la Croix Monet 2, 5310 Éghezée
| Tel. 081/39.77.50 | bistro.airdutemps.be
| Open van maandag- tot en met vrijdagmiddag

Decibel

Ondanks de open keuken: 56,3 dB.

Rekening

Ik betaalde 86,5 euro (69 euro eten en 17,5 euro drinken).

Advertentie

Drinken

Een korte kaart met een goede afwisseling tussen aperitieven, bier en alcoholvrije alternatieven. Zeven wijnen per glas: gemiddeld 8,5 euro.

Kom ik terug?

Dit is een bistro met meerwaarde door de creatieve twist die in elk gerecht zit. Ik kom zeker terug.

Advertentie