sabato

Restaurant Vinum & Sensum in Knokke: zelfs de hoge verwachtingen worden waargemaakt

©rv

Jan Scheidtweiler aan tafel bij Vinum & Sensum in Knokke: sterk duo maakt de zelf gespannen verwachtingen waar.

Steeds meer restaurants denken dat ze hun opening minstens met een persbericht onder de aandacht moeten brengen. Als je die moet geloven, opent elke week wel een resto van wereldklasse. Vinum & Sensum, een nieuwe zaak in Knokke, liet zelfs twee persberichten op de wereld los.

En ja, zoals gebruikelijk ontbrak het niet aan wervende taal: door wijnbar en restaurant te combineren zou het duo een 'uniek concept' gecreëerd hebben. Het interieur? Dat is 'catchy en apart'. Het eten? 'High-end.'

©rv

Wie terecht argwanend is over dat soort eigen lof, kunnen we geruststellen: Vinum & Sensum slaagt erin de zelf gespannen verwachtingen waar te maken. Het concept van Deborah Hellburg en Maurice De Jaeger is dan wel niet uniek, het is zeker catchy, apart en high-end.

Dat het duo met zijn wijnbar en restaurant sterk scoort, is niet zo verwonderlijk. De Jaeger toonde de voorbije jaren al bij het grillrestaurant Brasa - ook in Knokke - hoe goed hij kan koken. Hellburg was er de geweldige gastvrouw. En daarvoor had het koppel bij Oud Sluis en Pure C gewerkt.

©rv

De wijnbar blijkt aan de straatkant te liggen, in een smal gedeelte met ronde tafeltjes, mosterdgele zetels en een lange bank, bekleed met diepblauw fluweel. Hier zijn zo'n twintig wijnen per glas te krijgen met tapa-achtige hapjes, van oesters (4 euro per stuk) over toast-ansjovis (6 euro) tot tataki van entrecote (19 euro).

Maar we kwamen voor het eten, en daarvoor staan de tafels achteraan gedekt, in een meer neutrale setting. High-end, dat wel, met verzorgd linnen en mooi servies. De kaart is beperkt tot een menu in vier gangen (55 euro) of vijf gangen (65 euro).

Waar?
Vinum & Sensum
Wine & Dine Experience
Leopoldlaan 162
8300 Knokke-Heist
Tel. 050/66.91.62
Gesloten op dinsdag en woensdag.

Wijn?
Mooie kaart en zo'n 20 wijnen per glas, waarbij je kan kiezen voor glazen van 8 of 12 cl. Per gang in het degustatiemenu zijn er ook twee wijnsuggesties.

Decibel?
Het is hier aangenaam en rustig zitten: gemiddeld 60 dB.

Rekening?
180 euro voor twee.

Kom ik terug?
Met plezier! Zelfs voor het verwende Knokke is dit een mooie aanwinst.

 

Soms weet je al van bij de hapjes dat het een lekkere avond zal worden. Dat is hier het geval. Met in geschaafde koolrabi verpakte scheermesjes, een ragfijne versie van toast champignon en een smakelijke mini-aardappel met garnaal trapt De Jaeger zijn herfstmenu perfect op gang. Dan volgt alweer finesse, met gemarineerde rode biet, gevouwen als een dimsum en opgevuld met geitenkaas en rundstartaar.

De chef blijkt ook een voorliefde te hebben voor meervoudige bereidingen. Zo serveert hij coquilles eerst rauw, daarna gebakken, telkens in een geslaagde combinatie met bloemkool en walnoot. Wilde eend komt zelfs in viervoud op tafel: het nekvlees in een krokant blad sla, het boutje gelakt, de paté in een pompoentaco en de borst puur natuur gebakken. Dat zelfs het dessert - matcha, mango, witte chocolade - hier uitblinkt, vat het allemaal samen: Vinum & Sensum, geslaagd cum laude.

Op zoek naar restaurants in uw buurt? Gebruik de Sabato-Restozoeker


Lees verder

Advertentie
Advertentie