sabato

Gastropub Gaspard, Barvaux-sur-Ourthe

Gastropub Gaspard, Barvaux-Sur-OUrthe ©Michael De Lausnay

Een ode aan de Belgische terroirkeuken.

Gastropub Gaspard

HET RESTAURANT Jürgen Maene en Véronique Delbar baatten jarenlang het gastronomisch restaurant Fond & Fumet in Kortrijk uit, maar wilden het wat rustiger aan doen. Dus bouwden ze hun vakantiehuisje in de Ourthevallei om tot een gezellige gastropub, compleet met overdekt terras en rustiek Molteni-fornuis.

AAN HET FORNUIS Chef Maene heeft zijn creatieve gerechten ingeruild voor een ode aan de Belgische terroirkeuken. Hij investeert in kwaliteitsproducten uit de streek en maakt veel bereidingen vanaf de basis.

OP HET MENU Kalfsblanquette, balletjes in tomatensaus, varkenskotelet met mosterd en groentepuree, zwarte pens met gebakken appel.

REKENING Een gerecht kost gemiddeld 19 euro. Op de kaart staan zowel hapjes voor bij het aperitief (bruschetta met geitenkaas, gemillésimeerde sardines) als rustieke terroirgerechten. (JS)

gaspard.site, Haute Commène 5, 6940 Barvaux-sur-Ourthe, 0484/695.695


Lees verder

Advertentie
Advertentie