sabato

Gion Akishino, Kyoto, Japan

Gion Akishino, Kyoto, Japan

Verschillende ingrediënten en technieken wisselen elkaar af in één degustatiemenu.

Gion Akishino, Kyoto, Japan

GETIPT DOOR Arabelle Meirlaen (blz. 19). ‘Drie jaar geleden heb ik in mijn restaurant gekookt met de chef van Gion Akishino. Ik ben ook naar Kyoto geweest. Ze doen er heel andere dingen, maar tegelijk zijn ze, zoals ik, bezig met de manier waarop ze hun gasten kunnen laten genieten van gastronomisch eten dat ook weldadig is voor hun lichaam. Alles draait om evenwicht: ook iets wat ik probeer na te streven.’

HET RESTAURANT De naam van dit restaurant verwijst zowel naar het district van Kyoto waarin het gelegen is (Gion) als naar Akishino, een beroemde boeddhistische tempel in de stad Nara. Op foto’s ziet het er allemaal intrigerend uit, uitgepuurd en zelfs een beetje spartaans.

AAN HET FORNUIS Chef Masaki Goto is een meester van de kaiseki-keuken, het eetconcept waarin veel verschillende ingrediënten en technieken in één degustatiemenu elkaar afwisselen.

OP HET MENU De kaiseki-menu’s beginnen typisch met een soep op basis van zeewier, gaan daarna voort met sushi of sashimi en presenteren vervolgens het zwaardere werk, zoals stoofschotels en tempura.

REKENING Een achtgangenmenu kost 13.000 yen (111 euro). (JS)

 gion-akishino.com, Gion-machi Kitagawa 279-11, Higashiyama-ku, Kyoto 605-0073, Japan, +81.75.525.35.55

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie