sabato

Le Grand Café de la Gare, Luik

Le Grand Café de la Gare

Helemaal in de traditie van de ‘grandes brasseries’ uit de Parijse stationsbuurt.

HET RESTAURANT Ambitieus, met aandacht voor de klant in de zaal en een kaart die kwaliteit ademt. Het interieur maakt meteen duidelijk dat je hier niet zomaar in een cafetaria zit. Een van de interessantste adressen in Luik.

AAN HET FORNUIS Chef Rudy Gielen, een expert op het vlak van gebraad, laat zich bijstaan door Lorenzo Barracato en (in de zaal) Pierre Stassart.

OP HET MENU De Vurige Stede telt veel epicuristen, en die hokken hier graag samen. Op een middag kregen we er ganzenlever geserveerd, rillettes uit Le Mans en vervolgens nog een hazenbil in siroopsaus. Om nooit meer te vergeten! Op de tafel naast ons: roggevleugel met kappertjes of varkenspoot met bearnaisesaus en frieten. We misten allemaal de trein… 

WINE & CO. Het enige Belgische station waar je aan de toog of aan tafel een Château Figeac kan laten ontkurken, een Saint Émilion grand cru classé 2008, een Mas Jullien (Carlan 2014) of een Chassagne-Montrachet.

REKENING Lunch ‘s middags (voor-, hoofdgerecht en dessert) voor 23 euro. Twee gangen à la carte: ongeveer 40 euro.

 grandcafedelagare.be, station van Luik-Guillemins, 4000 Luik, 04/222.43.59

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie